Savo Milošević posle Vitorula: Sudije nisu ni na amaterskom nivou, ne znam kome su u cilju povrede igrača!

Autor:

Sport

22.01.2020

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udaljenost od kuće, izloacija, život u hotelu, samo treninzi, obroci i odmor. Logično je da dođe do nervoze, pa i prekida utakmica, ali ne premijernoj Partizanovoj kontroli u 2020. razlog su sudijske odluke. Toliko je turski arbitar na prijateljskom meču sa Vitorulom (1:0) izbacio iz takta crno-bele da je trener Savo Milošević minut pre kraja samoinicijativno povukao ekipu sa terena.

RepublikaFoto: FK Partizan
Savo Milošević

Prema njegovim rečima, najviše zbog neujednačenog tretmana i puštene grube igre.

- Iznervirao me amaterski nivo suđenja. Izašli smo da igramo prijateljsku utakmicu, a posle 15 minuta smo shvatili da ne možemo, jer protivnik igra tako kako igra (grubo, op. au). To smo prihvatili. Da igramo takmičarski. Ako je tako, onda je profesionalna. Kad igrate takav susret, moraju svi akteri moraju da budu profesionalni, a ovaj nivo nije ni amaterski. Ne možemo ozbiljno da pristupimo meču, a da na terenu imamo aktere koji apsolutno nisu dorasli takvom takmičenju. Ne zbog rezultata – i dalje me ne zanima – nego ćemo doći u situaciju da imamo nervozu i da se igrači povređuju. Meni to nije potrebno. Ne znam kome je na profesionalnom nivou potrebno da povredi tri igrača na prijateljskoj utakmici - decidirano obrazlaže šef Partizanovog stručnog štaba sa priprema u Beleku razloge prekida meča sa Rumunima.

RepublikaFoto: FK Partizan

Varničilo je od starta. Kao da se igralo za bodove. Čak je i legendarni George Hadži dosolio drekom kraj aut linije. Može biti da je i ponašanje trener Vitorula i njegovih saradnika izbacilo iz takta crno-bele.

- Ne, oni rade svoj posao. To je apsolutno njihovo pravo. Imali smo i žešćih utakmica na pripremama na Zlatiboru i u Sloveniji od ove sa Vitorulom. Radi se o elementarnim stvarima. Ako hoćete da igrate profesionalno moraju svi akteri da budu na tom nivou. Ove sudije ne zadovoljavaju nijedan kriterijum da bismo mogli da igramo normalni duel. Da smo odgovorili agresijom verovatno bi došlo do tuče ili do startova rizičnih po povrede - iskren je Savo.

RepublikaFoto: FK Partizan

Konkretan povod da Milošević povuče ekipu sa terena je nedosuđen penala u finišu meča zbog starta golmana nad Slobodanom Stanojlovićem. Isti takav prekršaj u prvom delu okarakterisan je kao faul Nemanje Stevanovića, s tim da je golman Parnog valjka ukrotio udarac sa 11 metara.

- Probao sam da „pritiskom“ dovedem do toga da odigramo normalnu utakmicu. Znate da ne komentarišem suđenje, nebitno bi mi bilo da smo dobili 3:0 ili izgubili 0:3. Isto tako i popodne (sa Krakovijom, op, au). Za nas je ovo bio trening. Hteli smo da vidimo koliko smo pretrčali, u kom intenzitetu, šta smo radili u proteklih osam dana i šta nam preostaje, u kom smeru da se krećemo u narednih deset dana. Prezadovoljan sam kako su momci istrčali. Prezadovoljan sam i reakcijom kad smo videli da moramo da uđemo u borbu, trku, agresiju. Prihvatili smo to, u drugom poluvremenu smo dali i gol koji su nam, ne znam zašto, poništili. Ekipa je reagovala. Nije problem da igramo takmičarske utakmice, jer ćemo trku, agresiju i voljni momenat uvek imati. To nam je obaveza. Kao trener, razumem da može da se igra i loše. I da su igrali loše danas – potpuno je nebitno. Znamo da su im teške noge, jer smo juče i prekjuče imali po dva teška treninga - istakao je Milošević.

RepublikaFoto: FK Partizan
Savo Milošević i George Hadži

Milošević ne može da bude zadovoljan suđenjem, ali može učinkom poletaraca. Naročito onih koji na pripremama traže mesto pod suncem, kao što su Knežević, Čolić, Arambašić, pomenuti Stanojlović, strelac Jović...

- Videli smo kroz treninge da svako od njih poseduje kvalitet, da nisu slučajno tu. Rekao sam im da je potpuno nebitno kako će odigrati, jer njihov kvalitet znamo, bitno je da vidimo koliko na kog od njih možemo da se oslonimo, da procenimo potencijal, da vidimo kad će biti spremni za prvi tim - zaključio je trener Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading