AS BARSE GLAVNA TEMA DANA: Pike plakao zbog Katalonije, ali će igrati za Španiju

Autor:

Sport

02.10.2017

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Španije saopštio je da će Đerar Pike igrati za "crvenu furiju" na mečevima protiv Albanije i Izraela u kvalifikacijama za SP 2018.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pike ostaje u selekciji Španije

FS Španije je posle razgovora sa Pikeom doneo odluku, koja će neke obradovati, a neke razočarati.

- Mogu da igram za reprezentaciju jer znam da postoje ljudi koji ne podržavaju ono što se dogodilo u nedelju. Da je drugačije, ne bih više igrao. Međutim, ako neko smatra da sam višak i nekome smetam, nemam nikakav problem s tim i mogu da napustim reprezentaciju. Uvek sam se trudio da pružim reprezentaciji od svih ostalih - rekao je Pike.

On se ponovo osvrnuo na dešavanja u nedelju, koja su potresla Španiju.

 
 - To je najgora odluka u poslednjih 50 godina koja je još više podelila Španiju i Kataloniju. Nije ni čudno, živimo u državi u kojoj predstavnici koriste medije kako bi lagali, a premijer putuje po svetu i ne zna da priča engleski jezik - istakao je Pike.

On je za Španiju odigrao 91 meč, a postigao je i pet golova.

Pike je jedan od najvećih zagovornika nezavisnosti Katalonije među sportistima. On je u nedelju izjavio da je spreman da se povuče iz reprezentacije Španije.

- Ja sam Katalonac i veoma sam ponosan zbog toga. Ponosan sam i na narod Katalonije, nismo mi "loši momci" u celoj priči oko referenduma. Mi samo hoćemo da glasamo, pod Frankovim režimom nije bilo glasanja i to pravo moramo da branimo. Nisam verovao šta radi policija, mislio sam da će na miran način pokušati da spreče glasanje. Ta njihova reakcija samo je pogoršala stvari - izjavio je Pike, koji je i sam izašao na glasanje i podelio fotografiju sa biračkog mesta na društvenim mrežama.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading