Rat u Zvezdi za novu desetku!

Autor:

Sport

03.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako zameniti nezamenjivog, mozak ekipe i apsolutnog vođu na terenu od čije su magije u nogama drhtali rivali, a Zvezda bukvalno živela? Odlaskom Marka Marina (30) u Saudijsku Arabiju novi trener srpskog šampiona Dejan Stanković krenuo je u tešku misiju pronalaska naslednika omalenog plejmejkera, pa se na pripremama u Beleku vodi pravi rat za svetu desetku između Veljka Nikolića, Mirka Ivanića i Miloša Vulića.

RepublikaFoto: Starsport
Mirko Ivanić

Neverovatno, ali istinito je da su pomenuta trojica praktično iste nedelje novinarima na pripremama poručili da žele da budu sve ono što je bio Marin.

BREME NA LEĐIMA

Iako je jesenas sakupio samo 64 minuta u Zvezdi, Veljko Nikolić (20) najbliži je startnoj postavi. Stanković obožava kreativnog vezistu mlade reprezentacije Srbije koji pokazuje sportsku pozitivnu drskost.

- Mnogo sam saveta dobio od Marina na treninzima i spreman sam da budem njegov naslednik. Znam dobro šta znači desetka i verujem da ona baš meni pripada. Marko i Mesut Ozil su igrači kojima se divim - istakao je Veljko, dok najiskusniji među trojicom plejmejkera crveno-belih Mirko Ivanić (26) ima verovatno poslednju šansu da dokaže da Zvezda nije bacila 1,3 miliona evra za njega.

- Svestan sam koje breme nosi Marinovo ime, ali potpuno sam sposoban da budem vođa na terenu, da kreiram igru baš kao što sam to radio u BATE Borisovu i Vojvodini - bez uvijanja će Ivanić.

PROLEĆE ISTINE

Nagovestio je jesenas u nekim mečevima Miloš Vulić (23) veliki potencijal, ali da bi bio Marin umesto Marina, moraće da podigne igru na viši nivo.

- Milorad Mosanović, moj bivši trener iz Napretka, rekao je za mene da sam najbolji vezni igrač u Superligi, a to mi je najveći motiv da pokidam na proleće i odmenim doskorašnjeg kapitena. Tek će videti "Delije" najbolje od mene - jasan je Kruševljanin.

Rat za desetku Zvezde uveliko traje u Turskoj, a Deki će po završetku priprema morati da preseče i da izabere jednog da kreira igru šampiona nakon Marinovog odlaska.

RepublikaFoto: ST/Danijel Kokanović

Zvezdin dupli program u Turskoj

Fudbaleri Crvene zvezde imali su dupli program u vikendu za nama. Najpre su u subotu u poslepodnevnim satima u najjačoj proveri na zimskim pripremama savladali Ludogorec golom Marka Gobeljića u 28. minutu, a zatim u nedelju odmerili snage i sa slovenačkim Celjem. Za razliku od meča sa timom iz Razgrada, kada je uglavnom igrala prva postava, dan kasnije šansu su dobili mahom igrači sa manje značajnom ulogom u timu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading