Velika ispovest Vladimir Stojkovića: Spavao sam u hotelu, 24 sata bio pod policijskim nadzorom, nije se mnogo toga promenilo...

Autor:

Sport

04.02.2020

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vandalski ispad huligana i pokušaj linča 2010. predstavlja najveći ožiljak u karijeri Vladimira Stojkovića.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Stojković

Bez obzira što će se u oktobru navršiti decenija otkako je bio meta i kad mu je po sopstvenom priznanju život visio o koncu, iskusnom golmanu jasno je da će ga zauvek proganjati scene pre, za vreme i posle prekinutog meča kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

- Život me je testirao. Znate i sami kakvi su navijači u Srbiji. Mesec i po posle potpisa za Partizan, otišao sam sa reprezentacijom u Đenovu, na kvalifikacioni meč sa Italijanima. Kad sam se vratio za Beograd, počeo je život pod policijskim nadzorom i obezbeđenjem. Dva meseca sam spavao u hotelu...- priseća se Stojković u razgovoru za Sport24 iz Rusije.

Tamošnji novinari su iskoristili su boravak crno-belih u Dohi, okršaje sa Lokomotivom i Rostovim, kao i predstojeći sa Spartakom, da sa kapitenom osvajača Kupa Srbije pretresu najupečatljivije delove karijere. Samim tim i post festum događaja u Đenovi.

- Vreme posle povratka iz Italije je bilo najteže, ali ne zato što sam se plašio. Dobio sam najbolju moguću priliku da razbistrim mozak i da se posvetim samo fudbalu. Pitate me da li je to najteži trenutak u životu? Ne! Rođen sam u getu, tako da se nisam bojao. Osim toga, najgori trenuci u životu predstavljao je gubitak roditelja. Najpre mi je preminuo otac, pa majka, a sve su pratili masovni napadi navijača na mene- rekao je iskusni čuvar mreže.

I dalje nije prijatno kad mora u javnost.

RepublikaFoto: Starsport

- Da li smatram da je problem prevaziđen? Ne. Nikad. Nastavlja se. Svakog dana se nešto desi. Ako ne danas, onda sutra, uvek će vas neko sresti na ulici, dobaciti... Normalno je, navikao sam. To je moj put. No, svaki novi dan me čini jačim-  pojasnio je Stojković.

Da se uspešno nosi sa nevoljama koje nemaju dodirnih tačaka sa sportom potvrdio je njegov saigrač, Zoran Tošić.

- Vladimir je veliki profesionalac. Nekad je voleo Crvenu zvezdu. Koliko se sećam, čak je hteo da se vrati među crveno-bele, ali mu nisu dali priliku (te 2010, op. au). Zatim se pojavila opcija da potpiše za Partizan, tadašnjeg učesnika Lige šampiona. Prihvatio je ponudu, što navijači Crvene zvezde, naravno, nisu mogli da razumju. Od tog trenutka počeli su bez prestanka da ga psuju. Pratili su ga veliki problemi: godinu i po do dve nisu ga zvali u reprezentaciju. Za neke ljude je bio heroj, za druge izdajnik. Vremenom se zaljubio u Partizan i postao idol navijača. Sam Stojković zna da kaže: šta je bilo – bilo je, sad sam veliki navijač crno-belih- prepričao je Bambi reči kapitena Partizana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading