Borjan: Biću trener Zvezde!

Autor:

Sport

06.02.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za tačno devet dana fudbalere Crvene zvezde će u prvenstvenu bitku na Banovom brdu protiv Čukaričkog sa kapitenskom trakom oko ruke povesti Milan Borjan (32) i na taj način ispuniti dečački san da bude prvi među jednakima u voljenom klubu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milan Borjan

Ipak, sjajni čuvar mreže crveno-belih ima još jedan kristalno jasan san. Naime, korpulentni Kninjanin zacrtao je sebi kao cilj uspešnu trenerku karijeru po završetku igračke, pa bi tako mogao da krene stopama Vladana Milojevića i Dejana Stankovića i jednog dana vodi sa klupe najtrofejniji srpski klub.

UPIJA ZNANJE

Borjanu uloga vođe na terenu i te kako pristaje, to se lako da primetiti na svakom treningu ili meču lidera Superlige jer reprezentativac Kanade neprestano deli savete saigračima. Ne libi se ni da podvikne kada situacija to nalaže.

- Imam afiniteta ka trenerskom poslu, a bogu hvala, imam od koga i da naučim ono što je važno. Već posedujem trenersku B licencu, konstantno radim na svom usavršavanju, čitam dosta, pratim rad uspešnih stručnjaka i čim okončam igračku karijeru, bacam u trenerske vode. Vidim sebe jednog dana kao šefa stručnog štaba ili makar trenera golmana moje Zvezde - ističe Borjan i dodaje da je i njegov sin Filip opčinjen "bubamarom".

- Filip obožava fudbal, stalno gleda na Jutjubu snimke Zvezdinih utakmica, peva navijačke pesme po kući i redovno skida majicu u tim trenucima zanosa. Daće bog da krene mojim stopama i da zaigra na Marakani - planira Milan.

ZALUDEO EVROPU

Pljuštale su ove zime ponude za reprezentativca Kanade sa čak tri kontinenta, ali novi kapiten crveno-belih, čiji je gol čuvao u 122 takmičarske utakmice, nije ni pomišljao da napusti Ljutice Bogdana.

- Iskreno, dosta mi je seljakanja. Obožavam Beograd i Zvezdu, zaista sam srećan, moja porodica uživa, sin mi ide u vrtić i ne ide mi se nikud odavde. Imao sam ponude iz Nemačke, Amerike, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Emirata, ali privatni razlozi su presudili da ostanem na Marakani. Jedva čekam da kao kapiten podignem šampionski pehar i trofej Kupa na proleće, za to živim i to novac ne može da kupi - rekao je Borjan.

RepublikaFoto: Starsport

Niko kao Milojević!

Milan Borjan je u poslednje tri sezone bez dileme jedan od stubova crveno-belih, ali na pitanje ko je najznačajniji igrač u eri Vladana Milojevića, odgovara kao iz topa da je to baš doskorašnji šef struke.

- Milojević je naš najbolji igrač, čovek nam je doneo dve Lige šampiona i plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Neverovatan autoritet i znanje poseduje, napravio nas je sve boljim fudbalerima - zaključuje kapiten Beograđana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading