"Orlovi" ulaze u istoriju: FUDBALERI NA PRAGU VELIKOG USPEHA AKO POBEDE AUSTRIJU I GRUZIJU

Autor:

Sport

04.10.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored toga što bi plasmanom na Svetsko prvenstvo prekinula post koji traje od 2010. godine, grupa igrača koju prevodi Slavoljub Muslin mogla bi da se upiše u istoriju srpskog fudbala kao tim koji je odigrao najbolje kvalifikacije za neko veliko takmičenje.

RepublikaFoto: Starsport
Muslin je sa Srbijom na pragu velikog uspeha

Dva kola pre kraja takmičenja Srbija ima pet pobeda i tri remija, a čekaju je dueli protiv Austrije u Beču (6. oktobar) i Gruzije (9. oktobar) u Beogradu. Jedna pobeda je dovoljna da se obezbedi istorijski plasman u Rusiju, a s obe bi bio nadmašen učinak ekipe koja je stigla do Svetskog prvenstva u Nemačkoj (2006) i koju je vodio Ilija Petković.

Popularni Petko zadao je tada domaći zadatak ne samo budućim generacijama već i svim ostalim selekcijama u takmičenju. Njegova granitna odbrana primila je samo jedan gol. Na deset utakmica zabeleženo je šest pobeda i četiri remija, a Srbija i Crna Gora se sa prve pozicije ispred Španije plasirala na Mundijal.

Ova generacija imaće lepu priliku da to nadmaši i tako postane ekipa koja se najlakše i najubedljivije domogla velikog takmičenja. U tom slučaju (sa obe pobede do kraja) Muslinovi izabranici završili bi kvalifikacije sa sedam pobeda i tri remija, odnosno 24 osvojena boda.

Sve pobede do kraja kvalifikacija značile bi "orlovima" i na psihološkom planu, ali i zbog plasmana na UEFA i FIFA rang-listi, koje su značajne zbog pozicija na žrebu za Mundijal, ali i iduće kvalifikacije za Evropski šampionat.

- Naravno da želimo da pobedimo sve utakmice do kraja. Atmosfera u ekipi je sjajna i svi smo kao jedan. Lepo bi bilo da završimo kvalifikacije bez poraza i da tako dočekamo žreb za Mundijal - rekao je krilni napadač Srbije i Hamburga Filip Kostić.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading