Ovako se osvaja titula: Inter se vratio iz mrtvih i za 45 minuta razbucao Milan!

Autor:

Sport

09.02.2020

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri INtera savladali su gradskog rivala Milan sa 4:2 posle velikog preokreta u drugom poluvremenu u okviru 23. kola Serije A.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost fudbalera Intera

Spektakularan meč viđen je na stadionu "Đuzepe Meaca" u kome smo videli dva različita poluvremena, mnoštvo šansi i naravno - drame.

Kao šampion sa zajedničkom terena izašao je Inter u pobedi koja će dugo boleti "roso-nere". A tako se nije činilo posle prvih 45 minuta igre.

Milan je gospodario terenom, imao dva gola prednosti više nego zasluženo tako što su Ante Rebić i Zlatan Ibrahimović iskoristili velike greške Interove odbrane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Konte

Svi su tada mislili Milan je konačno prekinuo loš niz od osam mečeva bez pobede, ali ne i tim tvrdoglavnog Antonija Kontea.

Milan je bio bolji tim u uvodnih petnaestak minuta ovog meča, a Čalhanoglu je već u devetom minutu mogao da ''Rosonerima'' donese prednost, međutim umesto mreže pogodio je stativu, udarcem sa distance.

Usledio je period bolje igre Intera, koju su obeležile velike prilike za Godina posle kornera u 19. minutu, a pogotovo za Vesina četiri minuta kasnije, posle asistencije Lukakua.

Nisu to ''Neroazuri'' iskoristili, i Milan je to uspeo da kazni golovima u finišu prvog poluvremena.
U 40. minutu meča, Ibrahimović je lepo prihvatio dugu loptu koja je ka njemu upućena sa sredine terena, glavom ju je odmah prosledio za Rebića, a ovaj pored nesigurnog Padelija šalje loptu u mrežu - 0:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pravi šok za Inter dogosio se u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kada je Ibrahimović posle kornera duplirao prednost Milana - 0:2!

I, umesto da Milan na početku drugog poluvremena ima psihološku prednost, Inter je silovito započeo ovaj deo igre i ekspresno je anulirao prednost ''Rosonera''.
U 51. mintu Marcelo Brozović je sjajno reagovao na jednu odbijenu loptu i sa nekih 18-19 metara poslao voej-udarac u mrežu, da bi samo dva minuta kasnije Vesino izjednačio posle povratne lopte Aleksisa Sančeza - 2:2!

Potpuni preokret usledio je u 70. minutu. Lukaku je najpre imao odličnu priliku, iznudio je korner, posle kog De Fraj donosi potpuni preokret Interu - 3:2! Bila je to fantastična reakcija De Fraja, koji je u padu zahvatio loptu glavom i poslao neodbranjiv šut, Donaruma nemoćan, 3:2!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uzalud sjajna partija Ibrahimovića


Deset minuta kasnije, novajlija Kristijan Eriksen fantastično izvodi slobodan udarac sa tridesetak metara, lopta je imala neobičnu pitanju i pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa, mnogo sreće za Milan u ovoj situaciji.

Na ulasku u sam finiš meča, Milan je bio veoma blizu izjednačenja, Ibrahimović je posle centaršuta sa leve strane, šutirao sa ivice peterca, ali lopta pogađa stativu! I onda, u nadoknadi vremena, na drugoj strani Romelu Lukaku rešava pitanje pobednika, posle centaršuta Mozesa sa desne strane - 4:2!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading