"U Jovićevoj generaciji nema takve devetke"

Autor:

Sport

11.02.2020

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac Luka Jović konačno je postigao gol za Real Madrid, a sada mnogi ističu da dolaze njegovi najbolji dani u Real Madridu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kreće Jovićeva strahovlada!

Ben Manga, direktor odseka za praćenje talenata u Ajntrahtu iz Frankfurta, zatražio je od španske javnosti da bude strpljiva sa srpskim igračem.

- On je prava devetka, izrazit finišer. U njegovoj generaciji nema nikog ko je tako dobar pred golom. U Portugalu, treneri su imali drugačije ideje, on nije imao poverenja u njih. Nije ušao u taj ritam, nije ništa funkcionisalo - kaže Manga.

Početak u Ajntrahtu takođe nije bio lak.

- U početku smo mu govorili da mora da bude strpljiv. Trebalo mu je više od pola godine da se prilagodi. Morate da imate na umu da je došao u stranu zemlju, u kojoj se govori jezik koji ne poznaje, gde su drugačiji zahtevi igre i gde nema prijatelja. U fudbalu je danas tako da mladima ne dajemo mnogo vremena. Ako ne postigne četiri gola na četiri utakmice, sa cenom koja je plaćena, odmah mislimo kako neko ne vredi. Ipak, nije novac taj koji postiže golove - upozorava Manga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading