Ajaks našao zamenu za Zijeha i oborio Sulejmanijev rekord!

Autor:

Sport

15.02.2020

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom ove nedelje, Ajaks je potvrdio transfer Hakima Zijeha u redove Čelsija, a već za vikend dogovorio je dovođenje njegove zamene.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miralem Sulejmani

Kako je preneo pouzdani Fabricio Romano, zamena za Zijeha stiže iz Brazila, tačnije iz Sao Paola, a u pitanju je - Entoni Mateus dos Santos!

Ajaks će praktično ovim transferom oboriti najskuplji dolazak u istoriji kluba, koji i dalje drži naš Miralem Sulejmani, kada je 2008. godine stigao iz Herenvena za 16,25 miliona evra.


Ipak, početna cena za Brazilca je oko 16 miliona evra, ali će kroz bonuse dostići visinu i do 25 miliona, pa će Dos Santos postati najskuplje plaćeni igrač na Amsterdam areni.

Inače, Dos Santo je rođen 2000. godine, a tek ove sezone debitovao je u brazilskoj Seriji A. Na 29 utakmica zabeležio je četiri gola i šest asistencija, ali su u Ajaksu već "namirisali" njegov talenat.

Uglavnom igra na poziciji desnog krila, mada mu nije strano da igra i po levom boku, dakle, u potpunosti je spreman da obuje Zijehove kopačke. On će sa Ajaksom potpisati petogodišnji ugovor, od leta, a do tada ostaje u svom Sao Paolu da se još malo "kali" za Evropu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading