Toza u busu kao sav normalan svet!

Autor:

Sport

19.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možete li da zamislite predsednika Reala iz Madrida kako se vozi gradskim prevozom? Verovatno ne. Don Florentino i ostali predsednici evropskih velikana skupe limuzine i vozače koji ih voze od tačke A do tačke B. I tako svaki dan. Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović ima drugačiji pogled na svet.

RepublikaFoto: Starsport
Svetozar Mijailović

 On je običan građanin, čovek iz naroda. O tome svedoči fotografija koja je nastala u jednom gradskom autobusu, gde se Toza kao sav normalan svet vozi i drži za šipku. Za njega je to, kako kaže, svakodnevica jer voli da šeta, a ne može baš svuda peške.

- Prosto je ko pasulj. Nisam vozač, a jako volim da pešačim. Krenuo sam u šetnju i nisam mogao peške preko Gazele, pa sam ušao u sedamnaesticu da pređem most. I onda me čovek slikao. Nikad nisam doživeo nikakvu neprijatnost. Naprotiv. U gradskom prevozu možete čuti stvari koje inače ne biste. Za službene poslove koristim automobil, ali, verujte, kad krenete ka centru grada, nekad ćete brže stići gradskim prevozom - izjavio je Mijailović za Srpski telegraf.

Rutine Svetozara Mijailovića neodoljivo podsećaju na bivšeg predsednika Urugvaja legendarnog Hozea Pepea Muhiku, kojeg su mnogi zvali najsiromašnijim predsednikom na svetu. Čekao je u redu sa običnim građanima u bolnici, vozio se starom bubom, bio jedan od njih. Tozi to nikada nije bio cilj, već jednostavno životno opredeljenje.

- Ja sam običan građanin ove zemlje koji shvata život na način na koji ga shvata. Imao sam brojne funkcije u životu, ali funkcija ne znači i određen odnos prema životu. Trudio sam se uvek da živim kao običan čovek u skladu sa svojim opredeljenjima.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading