(FOTO) Radnikov Indonežanin popularniji od večitih!

Autor: Todor Petković

Sport

20.02.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro je poznato da od Crvene zvezde i Partizana u Srbiji nema niko popularniji, bar je dosad tako bilo, a slavu im je pomutio Vitan Suleman (18), novo pojačanje Radnika iz Surdulice.

RepublikaFoto: FK Radnik Surdulica
Nasmejani Vitan

Prvi Indonežanin u srpskom fudbalu ima armiju od 530.000 pratilaca na svom Instagram profilu, što ga stavlja iznad večitih jer ima 4.000 fanova više (Crvena zvezda 385.000, Partizan 141.000). Odmah u svemu tome je profitirao i Radnik, čiji se profil popeo sa 1.200 na 10.000 pratilaca. Da je pravi marketinški potez bio dovesti igrača iz zemlje sa 267.670.000 ljudi, najbolje zna alfa i omega Radnika Novica Tončev.

- Naša ideja uvek je bila da dovodimo mlade i atraktivne fudbalere sa svih kontinenata, a i Radnik je magnet za to. Oni kod nas napreduju sa dobrim trenerima i posle odlaze u veće sredine. Nije to da ga samo dovedemo i da on stagnira. Ovo veliki potez za marketing kluba i grada. Tako smo uradili i sa Keremehom Frensisem i sa Zlatanovićem. Interesovanje za Indoneziju nije došlo slučajno, oni su sledeće godine domaćini Svetskog prvenstva za mlade. I onda oni hoće svoje mlade fudbalere da pošalju po Evropi da bi nešto naučili jer žele da budu što bolji i spremno dočekaju prvenstvo. Ovim potezom dobićemo i veći broj navijača iz te zemlje.

Mladi fudbaler potpisao je ugovor na tri po godine i nosiće dres sa brojem 88, a da je izabrao pravu sredinu, siguran je prvi čovek kluba.

- On ne zna engleski još dobro, dali smo mu čoveka da uči naš jezik, smestili smo ga u hotel, počeo je da trenira. Mali ima energiju, a i već je nekoliko treninga odradio, i Simo Krunić kaže da zna fudbal i da ovo nije samo marketinški trik. Mali ima kapacitet i mi planiramo da njegov debi bude protiv Zvezde.

Foto: https://www.instagram.com/leonardodicaprio/
Foto: https://www.instagram.com/leonardodicaprio/
Foto: https://www.instagram.com/leonardodicaprio/

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading