Ponovo će da se izvuku: Siti igra Ligu šampiona sledeće sezone?

Autor:

Sport

19.02.2020

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleski prvak Mančester siti uprkos zabrani UEFA i sledeće sezone će moći da učestvuje u Ligi šampiona ukoliko zatraži od Suda sportske arbitraže (CAS) u Lozani da im zamrznu status dok se njihova žalba na reši, tvrde pravni stručnjaci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ipak, će igrati u LŠ?... Fudbaleri Sitija

Evropska fudbalska federacije je u petak zbog kršenja finansijskih fer-pleja kaznila klub sa Etihada dvogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja, a Siti je dužan i da uplati novčanu kaznu od 30 miliona evra.

Engleski prvak je odmah uputio žalbu CAS od koga može da zatraži "posebno izuzeće" koje ukida suspenziju dok njihov slučaj ne bude u potpunosti rešen.

Kako navode engleski mediji, u slučaju da Siti ne zatraži izuzeće, gotovo sigurno neće biti u žrebu u sezoni 2020/21 jer je žreb kvalifikacija 9. juna, a grupne faze 27. avgusta. Prema trenutnom rasporedu CAS slučajeva, saslušanje u Engleza moglo bi da se dogodi tek početkom sledeće godine. Jedno je sigurno - nemoguće je da to bude pre jula ove godine. 

- Vrlo je izvesno da će Siti tražiti izuzeće, bilo bi vrlo neozbiljno da to ne iskoriste - naglasio je vodeći pravnik u sportskim pitanjima Džon Merzad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading