Murinjo nije zabrinut: Idemo dalje

Autor:

Sport

20.02.2020

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez Harija Kejna, Hjong Min Sona, te Muse Sisoka, jednostavno, bolje se nije moglo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

 Baš izostanke ključnih prvotimaca Portugalac smatra nenadoknadivim. Nudi i primere da bi pojasnio kakvi kadrovski problemi su se obrušili na njega.

 - Morate da razmotrite pažljivo našu situaciju. Zamislite utakmicu Lige šampiona u kojoj Barselona ne može da računa na Lionela Mesija, Luisa Suareza i Antoana Grizmana. Idemo dalje. Zamislite Liverpul u meču elitnog kupa bez Mohameda Salaha, Sadija Manea i Roberta Firmina, s tim što bi Crveni, ipak, imali na raspolaganju Divoka Origija - objasno je Murinjo posle 0:1 u Londonu.

Kejn se neće vraćati na teren još otprilike mesec dana. Tad će na teren možda moći Sisoko posle januarske operacije kolena. Son je zbog preloma ruke najverovatnije završio sezonu. Ostali su daleko od maksimalnog broja obrtaja, što se videlo u okršaju sa bundesligašem.


- Govorimo o veoma ozbiljnim okolnostima. Da mogu, istog časa bih pomerio vreme na 1. jul, kako bih imao na raspolaganju Harija Kejna, Musu Sisioka, potpuno fit Stivena Bergvajna, Lukasa Mouru i Erika Lamelu. Baš bih voleo da je danas početak priprema za novu sezonu, ali nije. Tek je druga polovina februara. Posledično tome, moramo da se borimo do kraja- kategoričan je Murinjo. 

Sa smanjenim rasursima...

- Brine me što će ovo biti situacija sve do kraja sezone. Da je ovako samo za nekoliko utakmica kazao bih „u redu, teškoj smo situaciji, ali sve će biti drugačije za dve sedmice kad kući budemo igrali sa Vulverhemptonom“. Nevolja je u tome da ovo kako je sad biće isto sve do kraja takmičarske godine - zaključio je Murinjo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading