Bufon danas ruši veliki rekord Serije A?

Autor:

Sport

22.02.2020

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juventus od 18 sati gostuje kod SPAL-a u utakmici italijanskog prvenstva, a legendarni golman Đanluiđi Bufon mogao bi da sruši veliki rekord takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đanluiđi Bufon

Bufon u ovom trenutku deli prvo mesto po broju nastupa sa Paolom Maldinijem, imaju po 647 odigranih utakmica. Maldini je poslednju odigrao 2009. godine, a Buffon 11 godina kasnije može se izdvojiti na vrhu.

Očekuje se da će dobiti priliku od prvog minuta jer bi trener Mauricio Sari mogao prvog golmana Vojčeka Ščeznija odmarati za utakmicu Lige šampiona. Maldinijev rekord najveći je razlog zašto se Bufon ove sezone vratio u Juventus iz PSŽ.

Juventus utakmicu 25. kola dočekuje na prvom mestu s bodom više od Lacija i tri više od Intera.

 - Znam da mogu priuštiti još puno divnih emocija, zajedno sa saigračima. Ima još trenutaka koje trebamo proživeti, dok god sam u stanju da odgovaram na terenu. Najvažnije je da smo pobedili i završili godinu na vrhu lige. Sve ostalo to samo čini još slađim. U ovom trenutku nije mi previše važno odigrati 648. utakmicu u Serie A, ali ako to budem učinio, voleo bih da se dogodi dok je Juventus na vrhu - rekao je 42-godišnji Bufon nakon što je izjednačio Maldinijev rekord.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading