Bajern i Murinjo treba da drhte: Lajpcigov neverovatan fudbal, pet laganih komada protiv Šalkea!

Autor:

Sport

22.02.2020

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lajpcig je u strašnoj formi, gazi sve pred sobom i Lajpcig ima pravo da nastavi da sanja svoj san o tituli! "Bikovi" su posle blistave igre i trijumfa u Gelzenkirhenu od 5:0 ponovo prišli Bajernu na minus jedan, puni su samopouzdanja i kako trenutno izgledaju - teško onom ko stane preko puta njih. Ma kako da se zvao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Timo Verner i saigrači

Nova pobednička serija krenula je posle remija u Minhenu sa Bajernom - 0:0. Verder lagano (3:0), pa trijumf u Londonu protiv Totenhema (1:0) i evo večeras jedna od najboljih partija sezone - petarda protiv Šalkea na njegovom terenu. 

Fantastično je odigrao Kristofer Nkunku, momak pristigao prošlog leta za samo 13.000.000 evra iz Pari Sen Žermena. Osim u prvom golu koji je na spektakularan način postigao Marcel Zabicer, mladi Francuz učestvovao je u svakom. Četiri asistencije za 28 minuta?!

Ovako je išlo redom - namestio je golove Verneru za 2:0, Halstenbergu nabacio iz kornera za 3:0, proigrao Anhelinja za 4:0 i naposletku rezervistu Forsberga za konačnih 5:0. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristofer Nkunku (levo)

Šalke je bio najblaže rečeno užasan. Za prvih 45 minuta jedan kontakt sa loptom u šesnaestercu rivala. Nijedan šut ka golu Lajpciga. Ne pamti se takva inferiornost otkako je ekipu preuzeo David Vagner...

Nisu pomogle ni izmene. Probao je Vagner sa svežom krvlju - nije vredelo. Čim se Šalke malo otvorio usledio brutalni nokaut i pomenuta četiri komada u razmaku od samo 28 minuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost fudbalera Lajpciga

Četi Julijana Nagelsmana sleduje serija teških utakmica (Leverkuzen, Volfzburg, revanš sa Totenhemom u Ligi šampiona), ali s ovakvom igrom Bikovi i njihovi navijači nemaju razloga za brigu. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading