Srce htelo da nam iskoči zbog Dekija!

Autor:

Sport

24.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško da ima zvezdaša koji se nije naježio kada se na Marakani iz grla više od 25.000 zaljubljenika u crveno-bele u subotu na početku i na kraju derbija 22. kola Superlige protiv Vojvodine (2:0) zaorilo gromoglasno "Stanković Dejan". Trenerski debi bivšeg veziste najtrofejnijeg srpskog kluba emotivno su doživeli i Ljupko Petrović (72), njegov prvi trener u seniorskom timu, kao i Zoran Njeguš (46), Dekijev saigrač tokom tri sezone u crveno-belom dresu.

RepublikaFoto: Starsport
Niže pobede... Dejan Stanković

MRZI DA GUBI

Legendarni Ljupko pre ravno dve i po decenije uveo je protiv OFK Beograda u igru tada momka od 16 godina i otvorio vrata velike igračke karijere Dejana Stankovića (41), a u razgovoru za Srpski telegraf opisao je emocije koje je sada doživeo.

- Srce je htelo da mi iskoči kada su skandirali Dekiju. To najbolje govori kakva je on veličina. Ponosan sam na njega, oduvek je bio hrabar na terenu, nije se libio da preuzme odgovornost i očekujem da takav bude i kao trener. Mrzi da gubi i rođeni je pobednik. Tek je dva meča vodio, ali vide se disciplina i odgovornost u igri crveno-belih. Vojvodina je imala samo jednu šansu za 90 minuta. Oba gola su bila lepa, posebno projektil Marka Gobeljića, koji me je podsetio na Dejanovu prečku na igračkom debiju - rekao je Petrović.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Gobeljić proslavlja pogodak

PERFEKCIONISTA

Od 1995. do 1998. godine sa Stankovićem je kreirao Zvezdinu igru, pa ne čudi da je Zoran Njeguš savršeno upoznat sa pobedničkim mentalitetom nekadašnjeg saigrača.

- Dejan je neko na kog ste uvek mogli da se oslonite. Kod njega nije bilo panike i primećujem da mu je namera da tako i Zvezda igra. Naravno, dug je put pred mojim prijateljem, ali trenerski početak i te kako obećava. Kritikovao je igrače posle meča sa Vojvodinom jer je perfekcionista, zato apsolutno verujem da će uspeti kao trener - jasan je Njeguš, kojeg smo zatekli pred put u Madrid, gde će u sredu sa sinom gledati meč Lige šampiona Real - Mančester siti.

RepublikaFoto: Starsport
3 Sezone Njeguš i Stanković igrali zajedno na Marakani

SUPERLIGA - 22. KOLO:

PETAK

Voždovac - Spartak 2:3 (2:0)

Javor - Mladost 1:2 (0:1)

SUBOTA

Proleter - Inđija 1:0  (0:0)

Rad - Napredak 2:0 (2:0)

Radnički - Čukarički 2:0 (0:0)

Radnik - Mačva 2:2 (0:0)

TSC - Partizan 1:1 (0:0)

C. zvezda - Vojvodina 2:0 (1:0)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading