JOŠ JEDNA POBEDA I PRAVAC RUSIJA!

Autor:

Sport

06.10.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašiti gospodu." Potpisnik ovih redova Gavrilo Princip atentatom na nadvojvodu Franca Ferdinanda 1914. godine promenio je istoriju Srbije i čitave Evrope. Na bečkom "Ernst Hapelu" "orlovi" će večeras (20.45, RTS 1) protiv Austrije započeti nove stranice reprezentativne istorije, koja bi trebalo da bude svetla s obzirom na to da nas na velikoj sceni nije bilo od 2010. godine i Južne Afrike. Samo jedna pobeda najbolje fudbalere Srbije deli od plasmana na Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
"Orlovi" sve bliži Rusiji

SEDAM NEPORAŽENIH

A Muslinova četa pokazala je tokom ovih kvalifikacija da će fudbalska gospoda i te kako imati razloga da je se ponovo plaši.

Foto: Srpski telegraf

Čak i za osam meseci u Rusiji jer je na dva kola pre kraja takmičenja jedna od svega sedam neporaženih selekcija u kvalifikacionom ciklusu (uz Švajcarsku, Nemačku, Englesku, Španiju, Belgiju i rivala u Grupi D Vels). Time je nesumnjivo pokazala da joj je mesto među 32 najbolje ekipe na planeti, a kapiten Branislav Ivanović ističe da je ova generacija fudbalera u potpunosti zaslužila da ostvari željeni cilj. Uz Ivana Obradovića i golmana Vladimira Stojkovića, Bane je jedini u ovoj generaciji osetio kako je igrati na Mundijalu.

25 hiljada naših navijača bodriće Srbiju u Austriji

- Potrebno je bilo da ova ekipa sazri. Zaslužili smo plasman na Mundijal i trudićemo se da u Rusiji svima dokažemo da nam je tamo i mesto. Deli nas samo jedan korak, utakmica u Austriji neće biti laka i moramo biti koncentrisani u svakom trenutku - rekao je Ivanović za Srpski telegraf.

Rival Srbije, kog su Muslinovi izabranici savladali sa 3:2 u Beogradu, nalazi se u svojevrsnom nokdaunu. Selektor Marsel Koler napušta kormilo posle neuspešnih kvalifikacija, a otkazalo mu je pet ključnih igrača, među kojima i najveće ime iz minhenskog Bajerna David Alaba. Očekuje se da će naša ekipa igrati kao na domaćem terenu jer će na tribinama biti najmanje 25.000 srpskih navijača.

ČVRSTO NA ZEMLJI

Posao će utoliko biti lakši za "orlove", ali Nemanja Matić upozorava da ekipa mora da bude čvrsto na zemlji. Ipak, zvezda Mančester junajteda priznaje da već razmišlja o slavlju u Beogradu.

- Veoma smo blizu i maksimalno smo koncentrisani na Austriju. Samo da smo u Rusiji kada se završe kvalifikacije. A otvoreni autobus i navijači neka nas čekaju kad se vratimo sa Mundijala - poručio je Matić.

Meč poslednjeg kola protiv Gruzije na Marakani (9. oktobar) biće ili druga meč lopta za Srbiju ili prilika za unapred pripremljenu feštu pred preko 50.000 naših navijača.

- Očekujem pun stadion protiv Gruzije. Sve ispod toga bila bi katastrofa. Pa kad ćemo da napunimo stadion ako ne sad?! - iskren je Matić.

KVOTE

Austrija 3,90

Nerešeno 3,40

Srbija 2,10

* Izvor: Vilijam Hil

Srbija protiv Austrije ima maksimalan učinak 3 od 3!

Grad: Beč. Stadion: Ernst Hapel. Kapacitet: 50.865. Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

Austrija: Lindner - Lajner, Dragović, Hintereger, Klajn - Baumgartlinger, Ilzanker, Arnautović, Lazaro, Šaub - Burgštaler

Vrednost selekcije: 75.100.000 evra

Selektor: Marsel Koler

Srbija: Stojković - Rukavina, Ivanović, Nastasić, Tošić, Kolarov - Matić, Milivojević - Tadić, Gaćinović - Mitrović

Vrednost selekcije: 165.050.000 evra

Selektor: Slavoljub Muslin

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading