Bajern jede Engleze za doručak!

Autor:

Sport

27.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada vide da im u goste dolazi Bajern, Englezima se verovatno prevrne želudac. Bavarska mašina za doručak je pojela sve što joj Premijer liga pošalje na put u Ligi šampiona, a na svojoj koži su to poslednji osetili fudbaleri Čelsija. Kaznena ekspedicija iz Minhena protutnjala je Londonom i slavila sa 3:0 (0:0), pa je revanš osmine finala elitnog takmičenja 18. marta u Minhenu pretvoren u formalnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Bajerna

BAJERNOV TEROR

U ENGLESKOJ

2013. Arsenal - Bajern 1:3

2014. Mančester s. - Bajern  1:3

2017. Arsenal - Bajern 1:5

2019. Totenhem - Bajern 2:7

2020. Čelsi - Bajern 0:3

Teror nemačkog tima nad Englezima ogleda se u podatku da je Bajern dao tri ili više golova na gostovanjima protiv čak četiri tima iz "kolevke fudbala" - pomenutog Čelsija, Totenhema, Mančester sitija i Arsenala (dvaput).

Masakriranje Engleza petostruki prvak Evrope započeo je 2013, kada je savladao Arsenal (3:1). Naredne godine istim rezultatom savladan je Mančester siti. Arsenal je ponovo bio žrtva 2017. godine, ali je rezultat bio brutalniji po "tobdžije" - 5:1. Ove sezone u grupnoj fazi Bajern je u grupi u kojoj je igrao i srpski šampion Crvena zvezda spakovao Totenhemu sedam komada u Londonu (7:2). Na tom meču istakao se Serž Gnabri, postigavši četiri gola. Momak koji je ponikao u Arsenalovoj školi fudbala i kog su se na Emiratima lako odrekli, voli da igra u Londonu i to ne krije. Čelsiju je za tri minuta dao dva gola i praktično rešio utakmicu.

- Tri gola prednosti nam daje dosta samopouzdanja pred revanš, ali moramo da se spremimo i za revanš. Ne možemo da se opustimo. Kontrolisali smo utakmicu i u prvom poluvremenu, znali smo da ćemo dati gol. Imam mnogo prijatelja u Londonu, mnogi od njih bili su na tribinama i daju mi neku vrstu moći. Uživao sam u povratku ovde - istakao je Gnabri.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading