Nove kazne za rasizam u Engleskoj: Golman Lidsa suspendovan na osam mečeva uz novčanu nadoknadu!

Autor:

Sport

28.02.2020

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Lidsa Kiko Kasilja suspendovan je na osam mečeva i moraće da plati 60.000 funti zbog rasističkih uvreda upućenih igraču Čarltona Džonatanu Leku u septembru prošle godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kiko Kasilja (levo)

- Kiko Kasilja suspendovan je na osam mečva, odluka stupa na snagu odmah. Uz to je kažnjen novčano sa 60.000 funti i moraće da prođe edukaciju zbog kršenja pravila E3(2) što je dokazala nezavisna Regulatorna komisija - navodi se u saopštenju FA.

- Golman Lidsa izjavio je da nije koristio uvredljiv rečnik ili je na bilo koji način zbog različitosti vređao igrača Čarlton Atletika na utakmici odigranoj 28. septembra 2019. godine. Nezavisna Regulatorna komisija pismeno obrazloženje odluke objaviće u ponedeljak 2. marta 2020. - zaključeno je u saopštenju.

FA istragu sprovodi od oktobra prošle godine kada je prijavljeno da je Kasilja vređao rivala na rasnoj osnovi u nadoknadi vremena

Saopštenjem se oglasio i Lids koji je poručio da klub ne toleriše bilo kakvo vređanje i diskriminaciju, ali je i podsetio da je Kasilja svih ovih meseci negirao optužbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading