Šok i neverica: Tri fudbalera i jedan čelnik italijanskog kluba zaraženi koronavirusom!

Autor:

Sport

29.02.2020

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korona virus se širi u Italiji, gde je dosad potvrđeno 889 zaraženih, od čega je 21 osoba preminula, a 46 ljudi se uspešno oporavilo, dok veliki problem ovim povodom ima i fudbalski klub Pjaneze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Pomenuti trećeligaš je obelodanio da ima četiri zaražene osobe, trojicu igrača i jednog zvaničnika kluba.

- Najpre je naš mladi igrač osetio blago povećanje temperature i glavobolju prošle subote, kada smo gostovali Alesandriji u prvenstvenom meču. Drugi je bio u samoizolaciji kod kuće, gde je utvrđeno da i on ima korona virus iako nije pokazivao simptome, a treći naš igrač koji je bio pozitivan na testiranju ima blagu groznicu. Četvrta osoba je klupski zvaničnik koji je noć proveo uz jaču groznicu, pa je ambulantnim kolima prebačen u bolnicu u Sijeni- saopštio je FK Pjaneze.

Svi igrači, članovi stručnog štaba i zaposleni koji su bili na pomenutom gostovanju su 15-dnevnom karantinu, navodi ovaj trećeligaš.

Italija je zemlja sa najvećim brojem zaraženih novim COVID-19 tipom korona virusa, a mečevi na severu te zemlje, u kojoj se virus najviše proširio, igraće se bez prisustva publike. To ovog vikenda uključuje pet utakmica Serije A, a pored ostalih i veliki derbi između Juventusa i njegovog rivala za titulu, Intera, u Torinu. Ista odluka je doneta i za utakmice Udineze - Fjorentina, AC Milan - Đenova, Parma - SPAL i Sasuolo - Breša.

Meč Lige Evrope između Intera i Ludogoreca u četvrtak je takođe odigran "iza zatvorenih vrata", a isto je predviđeno za četiri drugoligaške utakmice ovog vikenda, Ćitadela - Kremoneze, Kjevo - Livorno, Venecija - Kozenca i Virtus Entelja - Krotone.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading