Dušan Vlahović o sjajnoj sezoni i "orlovima": Ma kakav Holand, dobićemo Norvešku!

Autor:

Sport

03.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi srpski napadač Dušan Vlahović (20) počeo je da pokazuje zašto je Fiorentina u njemu videla bisera od kojeg bi mogao da nastane prototip modernog golgetera. A Dušan je vredno čekao svoju šansu u Firenci, u koju je došao 2018. godine iz Partizana za sumu od 1.950.000 evra. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, a sada je nadomak A reprezentacije i očekuje se da dobije poziv za meč baraža za Evropsko prvenstvo protiv Norveške u Oslu (26. mart).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

To i njegove sjajne igre u Seriji A bile su povod za kratak intervju Srpskom telegrafu.

* Očekuje se da budeš na spisku za meč baraža za EP protiv Norveške. Kako vidiš taj duel i može li Srbija posle 20 godina na EP?

- Smatram da možemo da se plasiramo na EP, pre svega, zato što je ekipa već nekoliko godina zajedno i mislim da stvari sad funkcionišu odlično. Imamo stvarno vrhunske igrače, koji igraju u najboljim evropskim klubovima.

* Kako da zaustavimo Erlinga Holanda? Da li si video nekad da je neko tako mlad u takvoj golgeterskoj seriji?

- Treba da se koncentrišemo na Norvešku, a ne na Holanda, zato što oni imaju jedanaest vrlo dobrih igrača. Pojedinac ne može da pobedi sam, može da napravi razliku. Imamo i mi naše štopere koji su top-klasa i koji mogu da ga zaustave.

Erling Holand

* U sjajnoj si formi. Kako si došao do toga? Ima li nešto što si promenio u pristupu fudbalu ili ti je samo bio potreban period adaptacije na Seriju A?

- Nisam ništa specijalno promenio u stilu mog igranja. Prvog dana kada sam došao u Fiorentinu i sada radim isto, što je dokaz da je samo rad formula uspeha. Pored klupskih treninga radim i vežbe koje mi je prepisao Andrea Milutinović, koji mi pomaže da održavam formu i da sve prolazi bez povreda. Naravno da mi je bio potreban kratak period adaptacije, ali brzo sam naučio jezik i skapirao kako funkcionišu. Sada je došao moj momenat i trudim se da ga iskoristim na najbolji mogući način.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trese mreže... Dušan Vlahović

* Plašiš li se koronavirusa?

- Malo više vodim računa, ali se ne plašim. Morate baš da imate ludu sreću ili da budete baš neoprezni da se zarazite jer, ako ste svesni da vlada epidemija, treba da se pazite.

* Imao si nedavno susret sa idolom Zlatanom Ibrahimovićem. Kako je protekao susret sa Ibrom i da li ste razgovarali?

- Velika je čast i privilegija igrati protiv takvog igrača i nadmetati se sa njim. Susret je protekao super i bio sam veoma srećan za razliku od njega, kome je raspoloženje pokvario remi sa nama. Na kraju utakmice smo razmenili dresove i poželeli smo sreću jedno drugom. Taj momenat sa njim će mi opstati zauvek u sećanju.

* Da li žališ što nisi ostavio dublji trag u Partizanu?

- Naravno da žalim zato što sam navijač Partizana od malih nogu i igranje za Partizan mi je bilo ostvarenje sna. Žalim što nisam mogao da uradim nešto više, ali sam siguran da ću se jednog dana vratiti i pokušati da dam gol u derbiju.

RepublikaFoto: Public/ Srđan Stevanovic
Dušan Vlahović u dresu Partizana

Jesi li upoznao Sinišu Mihajlovića i kako vidiš njegovu trenutnu životnu priču?

- Upoznao sam ga na Badnji dan, kada smo igrali protiv Bolonje. Mogu da kažem da je veliki čovek, borac i sportista na koga bi svako trebalo da se ugleda. Nije ni čudo što ga cela Italija i ceo fudbalski svet voli. Ja mu želim brz oporavak i treba da zna da su svi uz njega i da nikada ne odustaje, kao što nije ni do sada. Svi znamo da će pobediti i u ovoj borbi.

Siniša Mihajlović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading