(VIDEO,FOTO) Uhapšen Ronaldinjo! Slavnom Brazilcu stavljene lisice u Paragvaju

Autor:

Sport

05.03.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni brazilski fudbaler Ronaldinjo uhapšen je u Paragvaju zbog navodnog korišćenja lažne dokumentacije za ulazak u tu južnoameričku zemlju.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ
Ronaldinjo

Kako javljaju svetski mediji, slavni 39-godišnjak, koji je 2002. godine osvojio Svetsko prvenstvo u fudbalu sa Brazilom, uhapšen je sinoć zajedno sa svojim bratom Robertom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Paragvaja.

U hotelu u kojem su boravili navodno su pronađeni paragvajski pasoši sa njihovim imenima.

- Braća nisu uhapšena još, i dalje su pod istragom i treba da svedoče. Nakon toga će biti odlučeno hoće li biti uhapšeni ili ne - izjavio je paragvajski Ministar policije Euklid Asevedo za ESPN Brazil u sredu uveče.

Ronaldinjo je trenutno bez brazilskog pasoša zbog ekološke kazne koju je dobio 2018. godine. Prošle godine u maju Vrhovni sud Brazila potvrdio je odluku nižeg suda da bivšem reprezentativcu i svojevremeno jednom od najboljih fudbalera sveta Ronaldinju i njegovom bratu Asisu Moreiri budu oduzeti pasoši.

U obrazloženju odluke se navodi da Ronaldinju ne može da se dozvoli izlazak iz zemlje sve dok se ne okonča sudski postupak koji se protiv njega vodi zbog "kriminalne delatnosti protiv životne sredine", preneo je tada AP.

 

Ronaldinjo je osuđen da plati kaznu od 2,1 milion dolara, a pošto to nije uradio, u novembru 2018. godine mu je oduzet pasoš odlukom nižeg suda.

Bivši as Barselone osuđen je zbog toga što je bez dozvole lokalnog Ministarstva za zaštitu životne sredine na reci Gvaiba u Porto Alegreu izgradio platformu za pecanje i sidrište za čamce.

Ronaldinjo je imao sjajnu fudbalsku karijeru, propraćenu individualnim i timskim nagradama. Sa Brazilom je osvojio Svetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji i Kopa Amerika 1999, a u vitrinama ima i Ligu šampiona (sa Barselonom 2006. godine), Primeru, Seriju A (sa Milanom) i Kopa Libertadores. Bio je osvajač Zlatne lopte 2005. godine, i najbolji igrač u izboru FIFA, te i godine ranije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading