Koliko je ovo delotvorno? Premijer liga donela šokantnu odluku zbog koronavirusa!

Autor:

Sport

05.03.2020

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revolucionarne promene u fudbalu! Premijer liga je odlučila da donese veliku odluku i zabrani igračima da se rukuju pre početka utakmice zbog koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liverpula

Odluka je doneta u četvrtak uveče i zvanična je, a naravno, sve zbog pandemije koronavirusa u Evropi i svetu.

- Premijerligaško fer-plej rukovanje više neće biti praksa između igrača i sudija od ovog vikenda pa nadalje, do daljnjih instrukcija na osnovu saveta medicinske struke - stoji u saopštenju Premijer lige.

- Koronavirus se širi kapljima iz nosa i usta i može se proširiti na ruke i tako preneti drugima putem rukovanja. Igrači i sudije će i dalje imati tradicionalno izlaženje na teren i uobičajeni protokol pre svake utakmice. Po ulasku na teren, dva tima će nastaviti da budu praćeni zvaničnom muzikom Premijer lige, a potom će domaći igrači proći pored svojih protivnika bez rukovanja - navodi se dalje u saopštenju.

Međutim, igrači na terenu vode velike duele, često su veoma bliski i pitanje je koliko je zabrana rukovanja prava prevencija od prenošenja bolesti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading