Dušan Tadić otvorio dušu: Totenhem je najveća rana u karijeri, da smo prošli, Liverpul bi izgubio od nas!

Autor:

Sport

06.03.2020

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom nezaboravne elitne, evropske, prošlogodišnje martovske noći, Mateo Boneti, fudbalski komentator i analitičar ESPN, "usudio" se da saopšti planeti : "Ako je susret Reala i Ajaksa bio vaš prvenac u praćenju fudbalskih utakmica, verovatno bih mogao da vas ubedim da je Dušan Tadić najbolji igrač našeg vremena". O tim nastupima našeg fudbalera još se pripoveda, čak i dok uveliko teku ovosezonske bitke u Ligi šampiona.

"Fudbalski Mocart"... Dušan Tadić!

* Srbin je u godini za nama magijom srušio Madriđane, prešao je i preko Juventusa na putu do polufinala. Ove sezone ponovo je spojio "Kralja" iz prestonice Španije i "Damu" iz Torina, doduše samo u predviđanjima kako će da se nastavi završnica najatraktivnijeg klupskog fudbalskog takmičenja, čiji je Heineken ponosni partner.

- Mislim da ovog Real i Juventus neće odmeriti snage u direktnom duelu u četvrtfinalu. Svako će da ode svojim putem, jer verujem da sledi oproštaj Reala od daljeg takmičenja, budući da Mančester sitiju, protivniku španskog velikana, dajem velike šanse za trofej u Ligi. Uostalom, prvu utakmicu su dobili 2:1 u gostima, i na miru mogu da spremaju meč kod kuće. Mada kažu da je ta pobeda od 2:1 najopasnija, jer može da uljuljka, tim iz Mančestera deluje isuviše čvrsto i sigurno. Uz njih, jedan od favorita je i Juventus. Pridodao bih još i Bajern iz Minhena. Četvrtog ne vidim, jer magla je ovde u Amsterdamu. Ozbiljna magla. Razumećete - našalio se Tadić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić ove sezone - 37 utakmica i 13 golova

* Prvotimac Ajaksa je imao jasne razloge zašto je izdvojio pomenuti trio.

- De Brujne je sjajan, Aguero je nepredvidiv, Sitijev trener Gvardiola je super klasa, i verujem da je to dovoljno. Da ne zalazimo u detalje, toliko ih je da bih mogao da ispunim svesku. Uz nabrojano, ekipa je izuzetno motivisana, valjda i zbog toga što, kako sad  stvari stoje, sledeće dve godine neće igrati u Evropi. Što se Juvea tiče, dovoljno je reći: Ronaldo. Ne smem, i neću, da zaboravim ni mog nekadašnjeg saigrača, defanzivca De Lihta. Kapa dole i pred uvek neugodnim, za najviše počasti spremnim Bajernom. Pojedinci, tim, sve na svom mestu - istakao je kapiten holandskog velikana!

* Liverpul nije u prognozama Tadića za osvajanje pehara.

- Čini mi se da su se njihove šampionske ambicije usmerile ka Ostrvu. Utisak je da su Klopovi momci usredsređeni na domaće prvenstvo, kao da ih Liga šampiona ne interesuje previše. Možda se varam, videćemo uskoro - iskren je reprezentativac Srbije.

RepublikaFoto: fss.rs
Zlatna lopta FSS kao kruna fenomenalne sezone... Dušan Tadić i Andreja Milutinović

* Nije Dušan želeo da izbegne priču o Barseloni, klubu sa kojim su ga povezivali mediji oko potencijalnog prelaska u Kataloniju.

- Nešto nedostaje Kataloncima, pored povređenog Suareza. Zaista ne mogu da objasnim šta tačno, ali nešto fali. Evidentno. Zato i ne vidim Barsu u grupi favorita. Mesi jeste čudesan, ali - objašnjava on.

Mesi predvodi Barselonu, Ronaldo je vodeća zvezda Juventusa, za koga biste glasali?
- Stvari stoje ovako: Mesi je fudbalski najbolji, ali Ronaldo je pravi vođa.

* Terenima Starog kontinenta, uz Argentinca, Portugalca i ostale zvezde, defiluje veliki broj sjajnih fudbalera, ali Tadić nije želeo da ističe više pojedinaca. Umesto toga, izabrao je jedan klub.

- Moj utisak sezone je Atalanta. Senzacija u Ligi šampiona. Igra dobro, baš dobro, napadački, svaka čast! - jasan je momak rođen u Bačkoj Topoli.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Atalante

Na pominjanje Lige šampiona i asocijacijama koje stvara kod igrača, Dušan ispaljuje kao iz topa:

- Ušati pehar, naravno! - nasmejao se Tadić.

* Nije mu, nažalost, bilo do smeha prošle sezone u revanšu sa Totenhemom.

- Sve bih dao kada bih mogao taj meč da izbrišem iz sećanja. Ne vredi, neće da izađe iz glave. I dalje tražim odgovor na pitanje kako smo mogli da ispadnemo u tom polufinalu. Koliko god se trudio ,upadam u sve veću zamku. Da je Ajaks uzeo ono što mu je pripadalo u dvomeču sa Totenhemom, savladao bi i Liverpul u majskom finalu na madridskoj Vandi. Kad se već dotakoh završnice u Španiji, to je, bez ikakve dileme, bilo jedno od najslabijih finala u istoriji. Ajaks, sigurno, ne bi igrao tako slabo kao Totenhem, a bio bi i mnogo nadahnutiji od Liverpula. Samopouzdanje koje su imali igrači Ajaksa je predstavljalo takvu silu da Liverpul ne bi imao adekvatnu odbranu...I, dođosmo do toga da istoriju pišu samo šampioni, Liverpul je šampion. Tačka - rekao je 31-godišnjak.

Snovi srušeni u poslednjim sekundama...

* Ostaće, posle svega, zabeleženo i da je u tom ciklusu takmičenja viđena savršena partija jednog igrača. Svi ljubitelji fudbala u Srbiji bili su toliko ponosni onim što je Tadić uradio u duelima sa Realom, da su se pojavili naslovi: Kralj je umro, živeo car Dušan.

- Uživao sam, kako na terenu, tako i van terena. Svuda. Ko bi to još zaboravio? Ajaks samleo Real u gostima, igra moje karijere, desetka u novinama... Fantastično - priseća se Dušan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrao se sa kraljem na njegovom terenu...

* Ove sezone, međutim, Ajaks nije blistao na evropskoj sceni. Naš as prati Ligu šampiona samo uz TV, u Amsterdamu, gradu Heineken piva.

- Moj ritual gledanja Lige šampiona uz TV je sledeći. Najpre uspavam decu, onda trk u dnevnu sobu. Uvek isti scenario. A, moglo je, trebalo je da ispadne drugačije, nesrećno smo zaustavljeni u grupnoj fazi nove sezone. Nikakva uteha što je i UEFA priznala da je nekoliko važnih odluka doneseno na štetu Ajaksa. Kad je šteta učinjena, kasno je za sve, ništa ne pomaže – zaključio je Dušan Tadić, kapiten žestoko uzdrmanih „kopljanika" na svim frontovima (stigao ih je Alkmar u Erediviziji, ispali u nacionalnom Kupu, oprostili se nedavno i od Lige Evrope) - zaključio je Dušan Tadić.

Moderan, pametan,  kompletan igrač, majstor driblinga i asistencija, golgeter. Kapiten!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading