Može li gore? Za katastrofalni Partizan još tragičnije vesti

Autor:

Sport

10.03.2020

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Traga Partizan za igrom iz prvog dela sezone, nedostaju mu golovi, a izgleda da će mu u i organizaciji napada i pred protivničkim golmanima biti još teže, pošto je iz stroja ispao i – Umar Sadik.

RepublikaFoto: Starsport
Umar Sadik

Prvi strelac tima (16 golova u svim takmičenjima) neće moći da igra oko mesec dana, koliko je predviđena pauza usled povrede rebra, zarađene na 162. večitom derbiju.

Iz Humske tvrde da je, posle duela sa Milošem Degenekom. Nigerijcu naprslo puklo, što mu je, navodno, pričinjavalo problem na treninzima, ali 22-godišnji fudbaler pokazao veliku želju da uprkos maleru bude na terenu. Ostaje dilema kako je uopšte radio sa ekipom danima i zašto je počeo subotnji meč sa Radničkim, posle kog je trener Savo Milošević otkrio kako "nije prijavio povredu"!?

U međuvremenu je utvrđeno da je povreda ozbiljne priprode, pa će Sadik na lečenje, što znači da propušta ne samo duel osmine finala Kupa Srbije sa Spartakom, već i prvenstvene utakmice sa Voždovcem u gostima (subota), Mladosti iz Lučana (sledeća sreda) i na strani sa Subotičanima 22. marta, a kako posle tog duela na severu države sledi dvonedeljna pauza, zbog reprezentativnih obaveza, imaće dovoljno vremena da se oporavi.  

RepublikaFoto: Starsport

U zavisnosti od tretmana Milošević će proceniti da li će ga koristiti 4. marta protiv Čukaričkog u Humskoj ili sedam dana kasnije, na „Karađorđu“ protiv Vojvodine, u završnom kolu osnovnog dela prvenstva.

U tom periodu Umara Sadika menjaće Bojan Matić, doveden baš iz Vojvodine, da bude opcija za ovakve slučajeve. Uostalom, igrao je umesto afričkog špica i u finišu meča sa Radničkim, pa će počev od današnjeg sureta sa Spartakom biti „zakucan“ u prvih 11. Bar za narednih mesec dana.

Povreda Umara Sadika došla je u najgorem mogućem trenutku po Partizan, prethodno su iz stroja ispali Sejduba Suma i Bibars Natho, obojica bi trebalo da se vrate na teren sledeće sedmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading