Ronaldinjova robija kao scenario za film

Autor:

Sport

11.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski režiser Beri Skolnik za života je napravio samo jedan film pod imenom "Mean machine" (na srpskom preveden kao "Zatvorski krug"), koji je svetlost dana ugledao 2001. godine. U njemu glavnu ulogu igra poznati fudbaler, a kasnije uspešan snagator u filmovima Vini Džouns (55), koji u pomenutom ostvarenju robija kao bivši fudbaler i primoran je da ponovo kotrlja bubamaru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ronaldinjo

Skoro dve decenije kasnije ista sudbina zadesila je, po mnogima, najvećeg virtuoza sa fudbalskom loptom Ronaldinja (39), koji je u paragvajskom zatvoru u Asunsionu zbog toga što je ušao u zemlju sa lažnim pasošem.

BEZ PRITISKA

Društvo mu pravi njegov brat i menadžer Roberto de Asis Moreira. Bivši as Barselone i PSŽ smešten je iza rešetaka sa dilerima droge i članovima okorelih bandi, ali ta skupina na svakih šest meseci stavi na stranu sva svoja nedela i zlodela i odigra tradicionalni turnir u malom fudbalu.

Tako barem tvrde Paragvajci, koji vele da se fudbal iza njihovih rešetaka igrao i pre nego što je brazilski bog fudbala poneo laskavu titulu najpoznatijeg člana kazneno-popravnog doma u Asunsionu. Ostaje da im verujemo na reč, a oni su rešili da pred Ronaldinja ne stavljaju nikakav pritisak. Majstore, ako imaš vremena, ti svrati. Otprilike tako zvuči izjava upravnika zatvora Blasa Vere.

- Ne očekujemo da će Ronaldinjo igrati fudbal, ali bismo voleli da prisustvuje turniru - izjavio je Vera.

CIRKUS HAPŠENJE

Turnir počinje narednog ponedeljka. Učestvovaće 194 zatvorenika, koji će biti podeljeni u 20 ekipa i igrati međusobno. Najverovatnije je da će ga Ronaldinjo dočekati. Paragvajci su rešili da ga zadrže najmanje šest meseci, ali očekuje se da izađe ranije. Možda odobrovolji upravnika ako bude promoter turnira. Brazilčevo hapšenje već se pretvorilo u cirkus. Sudije i porotnici koji su ga osudili napravili su selfi sa njim u sudnici. Ako Ronaldinjo ponovo zaigra fudbal, šou će postati još veći. Poput pravih holivudskih filmova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading