Ljorente i Morata pokorili Enfild i bacili šampiona Evrope na kolena, Atletiko u četvrtfinalu!

Autor:

Sport

11.03.2020

19:35 >> 22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, eliminisavši Liverpul, posle pobede na Enfildu u revanšu sa 3:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kiran Tripije

Jorgandžije su i u prvom meču bili bolji od izabranika Jirgena Klopta (1:0), a apsolutni heroj u drugoj utakmici bio je rezervista Markos Ljorente, koji je postigao dva gola na terenu aktuelnog šampiona Evrope.

Delovalo je nakon pogodaka Đorđina Vajnalduma i Roberta Firmina da prednost Madriđana iz prve utakmice neće biti dovoljna, ali tada je na scenu stupio sjajni 25-godišnji veznjak.

Prvo je u 97. minutu iskoristio katastrofalnu grešku Adrijana, da bi u nadoknadi prvog produžetka postigao još jedan gol i tako u potpunosti slomio Liverpul.

U poslednjem minutu drugog produžetka tačnu na utakmicu stavio je Morata.

Četvrtfinale je na programu 7/8. i 14/15. aprila, a žreb za sve preostale runde je 20. marta.

Kao što se i očekivalo, domaći su bili ti koji su krenuli od samog starta agresivno. Ipak, prvi je zapretio Atletiko i to već u 14. sekundi preko Dijega Koste, koji je šutirao pored Adrijanovog gola.

Nije mnogo trebalo Redsima da uzvrate, a svoj šut su oprobali Đorđino Vajnaldum i Mohamed Salah.

Na najbolju priliku se čekalo do 14. minuta, kada je Okslejd-Čemberlen šutirao iskosa, ali Oblak je sigurno intervenisao.

Usledio je period igre u kojoj su napadi Liverpula utihnuli, ali samo nakratko. U završnih deset minuta prvog dela Oblak je ponovo morao da „zasuče rukave“ i dobro da se namuči.

Gostima nije pomogao ni sjajni Slovenac u 43. minutu, kada je Salah lepo proigrao Okslejd-Čemberlena, a ovaj još boljim centaršutom pronašao Vajnalduma u srcu šesnaesterca.

Holanđanin je dobro skočio i loptu glavom poslao u ugao Oblakovog gola, 1:0.

I početak drugog poluvremena je pripao Liverpulu, Firmino je imao novu šansu kada je Oblak ponovo sjajno odbranio, isto je Slovenac uradio Salahu, a kada je lopta nakon šuta Robertsona pogodila prečku, bilo je jasno da zvezde večeras baš i nisu bile naklonjene Liverpulu. U 85. minutu Mane pokušava "makazicama", lopta odlazi preko gola, a onda je i Salah na sjajan način izborio prostor za šut (ukupno 24. Liverpula u tom trenutku), ali je i ova lopta otišla preko gola.

Aleksander Arnold je bio izblokiran minut kasnije, praktično je gol visio u vazduhu pred kraj regularnog dela. I onda šok za Liverpul, gol u njihovoj mreži u poslednjim sekundama utakmice, ali je nakon konsultovanja VAR tehnologije gol poništen. Otišli smo u produžetke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uzalud su slavili... Vajnaldum i Robertson

Gol koji je visio u vazduhu se konačno i desio u 94. minutu utakmice. Tada je Firmino uspeo da glavom zahvati loptu, ona je pogodila stativu, odbila se do njega i drugi put nije imao težak zadatak! I onda šok na drugoj strani. Golman Adrian je očajno poslao loptu napred, ona je došla do mladog Feliksa koji je dodao do Ljorentea, on je šutirao uz samu stativu, a Adrian se čak i okliznuo. Tada je Atletiko imao rezultat koji ih vodi u četvrtfinale.

Svi smo videli Liverpul u novim napadima, ali kao da je ponestalo snage ovom timu. Na drugoj strani, Simeoneov Atletiko je dočekao svojih pet minuta, Ljorente je ponovo šutirao, identična situacija kao kod prvog gola, Adrian je ponovo savladan - 2:2, a Liverpulu su bila potrebna dva gola za plasman u četvrtfinale!

Domaćin kao da se pomirio sa sudbinom, nismo videli više dobrih akcija Liverpula, motivacija im je bila ne tako visoka nakon dva identična gola Ljorentea. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži Liverpula. Morata je izašao sam ispred golmana Adriana, uspeo je da ga savlada za konačnih 2:3! Igrao se 1. minut nadoknade drugog produžetka.

Tokove utakmica mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

LIVERPUL - ATLETIKO MADRID 2:3 (0:1)

PSŽ - BORUSIJA DORTMUND 2:0 (1:2)

II PRODUŽETAK

KRAAAJ MEČA, ATLETIKO MADRID JE ČETVRTI ČETVRTFINALISTA LŠ!

121. minut - GOOOOOL - Atletiko vodi sa 3:2. Fenomenalni Ljorente je asistirao sada Morati, koji rutinski postiže gol i rešava sva pitanja.

112. minut - Liverpul promašio nekoliko prilika, sve manje vremena za čudo.

I PRODUŽETAK

106. minut - GOOOOL - Atletiko poravnava na 2:2. Sevnula je sjajna kontra Atletika, Morata je dodao Ljorenteu, a ovaj je ponovo preciznim udarcem savladao Alisona.

97. minut - GOOOOOL - Atletiko ubrzo smanjuje na 2:1. Sjajan udarac Ljorentea, Adrijan je nemoćan. Sad Atletiko ima rezultat koji ga vodi dalje.

94. minut - GOOOOOL - Liverpul vodi sa 2:0. Firmino je glavom šutirao i pogodio stativu, a onda mu se lopta odbila, pa ju je poslao u prazan gol.

II POLUVREME

90 + 6. minut - Kraj meča i pobeda PSŽ-a od 2:0 za prolazak u četvrtfinale LŠ.

90 + 2. minut - Saul je postigao gol, koji je opravdano poništen zbog ofsajda. Pordužeci u Liverpulu.

89. minut - Direktan crveni karton za Emrea Džana, Dortmund u velikom problemu.

87. minut - Velika šansa za Salaha. Liverpul je mogao da reši sve dileme.

73. minut - Sve je manje vremena za Dortmund, dok su u Liverpulu produžeci sve bliži.

63. minut - Bez promena u nastavku. Mreže miruju.

46. minut - Krenula su druga poluvremena.

I POLUVREME

46. minut - GOOOOOL - PSŽ stiže do 2:0. Bernat u nadokandi prvog poluvremena donosi sigurnu prednost Bernat.

43. minut - GOOOOOL - Liverpul vodi sa 1:0. Vajnaldum postiže gol, ostao je potpuno sam u šesnaestercu i glavom savladao Oblaka.

36. minut - Još jedan sjajan napad Liverpula, ali još jedna vrhunska intervencija Oblaka.

34. minut - Tukao je Mane, ali pravo u sjajno postavljenog Oblaka, koji je uz malo poteškoća odbranio udarac Senegalca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

28. minut - GOOOOL - PSŽ vodi sa 1:0. Lošu reakciju Hakimija iskoristio je Nejmar i doveo Parižane u vođstvo posle kornera.

18. minut - Probao je Felipe posle kornera, ali je bio neprecizan.

14. minut - Sjajan pokušaj Okslejd-Čembrlejna i još bolja intervencija Jana Oblaka.

5. minut - Prvi udarac za Liverpul u okvir gola posle 95. minuta. Lako je Vajnaldumov šut ukrotio Oblak.

1. minut - Atletiko je već u prvom minutu imao dobru šansu.

21:00 - Kreću mečevi.

LIVERPUL - ATLETIKO MADRID

 

 

PSŽ - BORUSIJA DORTMUND

 

 

20:30 - Sastavi timova.

LIVERPUL - ATLETIKO MADRID

 

PSŽ - BORUSIJA DORTMUND

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading