Glasine oko Bundeslige: Prvenstvo bez šampiona, nema ispadanja!

Autor:

Sport

12.03.2020

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravi virus korona ogromne probleme svima, a poznato je da su Nemci po prirodi pragmatični pa zato i ne čudi što se poslednjih sati u toj zemlji šire glasine sledeće prirode: Bundesliga bi mogla da se završi u ponedeljak?! I to bez šampiona, piše Ekspres, kao i novinar sajta Goal.com. Dakle, nisu to i dalje najpouzdaniji izvori, ali su se brojni drugi mediji "uhvatili" za te informacije, zato ćemo ovo sve uzeti sa dozom opreza. Generalno nas ovih dana ništa ne može više iznenaditi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ponovo šampioni? Fudbaleri Bajerna iz Minhena

Takođe, niko ne bi ni ispao iz prvenstva, a naredna sezone 2020/2021 bi se igrala sa 22 tima, s tim što bi tada poslednjih pet ispalo iz lige.

Odlazak u evropska takmičenja bi se bazirao na sadašnjem učinku i postavci na tabeli.

Fudbalski savez Nemačke razmatra navodno ovakav scenario, a ako se bude donela takva odluka, Bundesliga će biti gotova posle ovog vikenda

Sportski direktor Borusije Dortmund, Mihael Cork, nije konkretno govorio o odlaganju, ali jeste o alarmantnoj situaciji u vezi sa virusom korona.

- Ne postoji obrazac kako treba da se ponašamo u ovakvoj situaciji. Ovo je novost za sve, situacija je neverovatno dinamična. Kada sam video da španska i italijanska liga prave pauze, iako imaju više utakmica da odigraju od nas, ja se pitam zašto i mi ne bismo tako uradili? - pita se Cork.

Za sada je cela priča oko završavanja Bundeslige bez šampiona na nivou glasina, videćemo da li će se tim povodom oglasiti neki pouzdaniji mediji

Mečevi Bundeslige i Cvajte narednog vikenda će se igrati bez prisustva publike. Podsetimo na izjavu generalnog sekretara Fudbalskog saveza Nemačke, Fridriha Kurtijusa.

- U ovom trenutku, niko ne može da predvidi dokle ovo može da ide i kakve sve posledice može da izazove za fudbal. Moramo da budemo spremni za svaki scenario, pa čak i da se sezona prekine ili da se završi pre vremena - rekao je Kurtijus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading