(FOTO) Luka Jović potpisao dokument da NE SME da izlazi iz izolacije, pa optužio lekare da nisu profesionalci!

Autor:

Sport

20.03.2020

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Luka Jović napravio je težak prekršaj nakon što je doputovao u Beograd iz Madrida, pošto je prekršio obavezu da bude u karantinu i na taj način je rizikovao živote mnogih ljudi u Beogradu.

RepublikaFoto: instagram.com/lukajovic
Luka Jović

Stavio je lični interes ispred svega, a kasnije se pravdao da ima dozvolu Reala da otputuje u Beograd (što ne znači i dozvolu da krši karantin), a potom čak i optužio lekarsku komisiju da nisu obavili posao profesionalno, te da nije bio obavešten da mora da bude u karantinu, kao osoba koja dolazi iz jednog od najvećih žarišta korona virusa u svetu - Madrida.

Jović ne samo da je bio upućen u to da je u obavezi da bude u karantinu, već je i potpisao dokument koji ga obavezuje na samoizolaciju, prenose beogradski mediji. 

RepublikaFoto: Telegraf.rs

U dokumentu piše i da je Jović dužan da se narednih 14 dana svakodnevno javlja nadležnom zavodu za javno zdravlje, radi praćenja njegovog zdravstvenog stanja.

Jovićev prestup izazvao je reakciju vrha države, najpre je premijerka Ana Brnabić isprozivala fudbalere koji su prekršili karantin, iako dolaze iz najugroženijih područja. Nije ih imenovala, ali se kasnije ispostavilo da je mislila na Jovića i Nikolu Ninkovića. Kasnije se oglasio i Aleksandar Vučić, koji je takođe kritikovao fudbalere, i najavio da ih čeka zatvor ukoliko još jednom prekrše samoizolaciju.

RepublikaFoto: Telegraf.rs

Zbog prekršenog karantina protiv Jovića je podneta krivična prijava u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu i preti mu čak i kazna zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
šumar

20.03.2020 11:56

nafatirani gad

Gyga

22.03.2020 19:12

A govedo ne zna ni da se potpise....