Savo Milošević: Spremni smo za dužu pauzu, pozitivnim duhom protiv korone!

Autor:

Sport

20.03.2020

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi smo ujedinjeni u borbi protiv koronavirusa!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Savo Milošević

* Trener Partizana Savo Milošević istakao je u intervjuu za Telegraf da se fudbaleri tog tima drže planova individualnih treninga koje je napravio stručni štab.
 
- U nedelju pred utakmicu 26. kola Superlige koju smo igrali sa ekipom Voždovca, postojale su ozbiljne indicije, o čemu sam i sam govorio na konferenciji, o prvo igranju bez publike, a potom i o obustavi prvenstva, s shodno dešavanjima u svetu prouzrokovanih epidemijom koronavirusa. Već tada smo počeli da spremamo plan B u slučaju da stane prvenstvo i da se obustave i treninzi. Kao što znate svi objekti, od trening centra Teleoptik do stadiona u Humskoj su zatvoreni, izuzev za radnike obezbeđenja, osoblje koje održava teren, finansije i slično. I mi iz struke, kada je neophodno, odemo do stadiona, ali se trudimo da sve odradimo telefonski ili onlajn - rekao je Milošević i dodao:

- Naši igrači su kao prvu od mera dobili naređenje da ne smeju da napuštaju Srbiju, jer bi po povratku morali da budu u izolaciji i do 28 dana. Stranci to poštuju, kao i svi drugi, iako im nije lako jer je na primer Suma tu bez porodice, dok je Asanu ovde brat, pa mu je lakše da prekrati vreme. Svi su dobili još pre nekoliko dana plan vežbi, uz video snimke i pojašnjenje za svaku vežbu, kako bi ipak održavali formu koliko je moguće. Uostalom, oni su profesionalci i kao što znaju kako treba da se ponašaju kada imaju slobodno ili odmor, tako znaju i sada, s tim što je sada otežavajuća okolnost jer im je ograničeno kretanje - kazao je on.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

* Milošević je apelovao na građane Srbije da poštuju mere i preporuke Vlade Srbije.


- Važno je da su svi pozitivnog duha, da su sa porodicama i da su svesni da ako budemo pratili sve mere nadležnih organa i Vlade Republike Srbije, da ćemo kao građani izaći brže i što bezbolnije iz ove situacije. Što je neko rekao, mi smo barem u kućama, a zdravstveni radnici i po 18 sati na svojim poslovima, kao i drugi sugrađani koji nam pružaju svoje usluge i u marketima, apotekama, tako da treba da budemo solidarni i pomognemo i njima. Pratimo dalje mere i reagujemo u skladu sa njima -poručio je strateg "crno-belih".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading