Koronavirus okončava jednu veliku i bogatu karijeru?

Autor:

Sport

21.03.2020

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema pisanju italijanskih medija, Ibrahimović bi mogao da se povuče iz aktivnog fudbala na kraju tekuće sezone i jedan od krivaca je pandemija koronavirusa, koja je otkazala mnoge sportske događaje, a samim tim odložila Evropsko prvenstvo za narednu godinu i do daljnjeg otkazala najjača prvenstva u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatan Ibrahimović

Šveđanin je u januaru došao i potpisao je na šest meseci ugovor sa mogućnošću produženja za još godinu dana, ali stvari u Milanu, kako klubu tako i gradu, daleko su od idealnih i normalnih.

Iako je Ibra imao plan da igra do narednog leta, sada je sve izvesnije da će već ovog leta objaviti kraj bogate karijere.

U Malmeu, gde je napravio svoje prve korake profesionalnog fudbala, Ibra je igrao tri sezone, postigavši 18 golova u 47 nastupa. Igrao je u Ajaksu odakle se i lansirao u fudbalske visine. U Juventusu je igrao dve sezone gdje je u 92 nastupa postigao 26 golova. Potom je 2006. godine prešao u Inter gde je tokom 117 sezona uspeo da postigne 66 golova.

Godinu dana pre nego što je sa Interom napravio istorijski uspeh i osvojio trostruku krunu, Ibrahimović 2009. godine odlazi u Barsu, gde je imao jako loš odnos sa Pepom Gvardiolom, pa se nije dugo zadržao. Igrao je potom u Milanu, u PSŽ-u.

Ibra je takođe nosio dres Mančester junajteda u kojem je upisao 53 nastupa, postigao 29 golova i osvojio tri trofeja sa Žoze Murinjom u sezoni i po. Potom se preselio u Sjedinjene Države u LA Galaksi, gde je upisao 58 nastupa i dao 53 gola, a potom se vratio u Milano, gde sada razmišlja da konačno skine kopačke i okači ih o klin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading