Korona odložila osvajanje trofeja: Liverpul bi ovu nedelju dočekao kao novi šampion Engleske!

Autor:

Sport

22.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se sve odvijalo po planu, da su utakmice odigravane u tempu koji je bio predviđen, Liverpul je nedelju mogao da dočeka kao šampion Engleske posle trideset godina čekanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liverpula

Ako pođemo od pretpostavke da smo se jutros probudli i da je vest o pandemiji koronavirusa i svemu ružnom što je ona donela planeti samo noćna mora, možda bismo pročitali vest:

"Liverpul je šampion Engleske".

Jer, da se ništa od onoga što se poslednjih mesec dana dešava nije dešavalo, Liverpul je prošlog vikenda mogao da osvoji tri od matematički potrebnih šest bodova, a da u subotu završi posao i osvoji titulu koju čeka već 30 godina.

Pobeda protiv Bornmuta 7. marta približila je ekipu Jirgena Klopa tituli na šest potrebnih bodova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tvorac čuda na Enfildu... Jirgen Klop!

Moglo je da im bude potrebno i manje da je pre prekida odigran zaostali meč Mančester sitija i Arsenala i da su "tobdžije" pomrsile račune "građanima".

Ovako, nije odigran Mersisajd derbi, a ni subotnji meč protiv Kristal Palasa. Tih šest bodova koje je realno bilo za očekivati da Klop i njegova ekipa osvoje, značila bi da je Liverpul u subotu već završio posao u ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Redsi" su na korak do 19. titule u Premijer ligi Engleske

Ovako, nevezano za titulu "Redsa" ili bilo kog drugog tima u bilo kojoj drugoj ligi, možemo samo da se nadamo da će se sve ovo jednom zvati juče i da će se fudbal ponovo igrati početkom maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading