Šokantne informacije: Meč Atalanta-Valensija je bio vrhunac kolektivne euforije i okidač za koronavirus!

Autor:

Sport

22.03.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati italijanski imunolog Frančesko Le Foke izjavio je da je jedan od glavnih okidača za užasnu situaciju u Italiji prva utakmica osmine finala Lige šampiona između Atalante i Valensije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Valensija - Atalanta

Meč se igrao u Milanu, pošto je Atalanta na "San Siru" bila domaćin u ovom takmičenju, a tim iz Bergama ga je dobio sa 4:1. Utakmici je prisustvovalo oko 40.000 navijača iz Bergama, grada koji je najviše pogođen koronavirusom.

– Postoji nekoliko velikih događaja koji su uzrokovali širenje virusa, a jedan od njih bi mogao biti i meč između Atalante i Valensije. Bio je to vrhunac kolektivne euforije, okupilo se hiljade i hiljade ljudi koji su jedan do drugog bili udaljeni tek nekoliko santimetara. Oni su se grlili, pevali, vikali, a sve to je moglo da doprinese širenju virusa, smatra Le Foke.

– Naravno, jasno je da mnogi nisu želeli da propuste utakmicu, kad su već imali karte, pa su čak i sa povišenom temperaturom ili drugim simptomima virusa otišli u MIlano, istakao je italijanski imunolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading