Dmitrović ljudina: Sam sam, nisam mogao da pomislim da svoju baku dovedem u opasnost!

Autor: kurir.rs

Sport

22.03.2020

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman srpske fudbalske reprezentacije Marko Dmitrović nalazi se u kućnom karantinu zbog koronavirusa. Čuvar mreže Eibara je otkrio zašto nije odlučio da se vrati u Srbiju...

RepublikaFoto: Starsport
Marko Dmitrović

Razmišljao je i da se vrati u Srbiju kada je prekinuta La Liga, ali zbog ozbiljnosti cele situacije i brige za svoje najmilije, baku, sestru i oca, odlučio je da ostane u Eibaru i tamo pobedi koronavirus, ispričao je za "Kurir".

Kakvo je stanje u Španiji s obzirom da ima dosta obolelih i umrlih od korona virusa?

- Kao i u svim zemljama, mada koliko pratim najgore je u Italiji i Španiji, jer brzo raste broj zaraženih i umrlih. Dve-tri hiljade novozaraženih svaki dan... I ovde je uvedeno vanredno stanje i čini se da će ga produžiti za još dve nedelje. Kažu da se baš tada očekuje da će biti najviše zaraženih, tek posle toga bi trebalo da opada. Međutim, ništa se ne zna. Naime, kod velikog broja zaraženih nije bilo nikakvih simptoma i ko zna sa kim su oni bili u kontaktu. Nezahvalno je pričati - počeo je razgovor za "Kurir" Marko Dmitrović.

Da li se nalaziš u karantinu? Šta su vam rekli ljudi iz kluba povodom cele situacije?

- Svi fudbaleri smo u karantinu iz preventive, iako niko u klubu nije zaražen koronavirusom. Preporučeno nam je da budemo u kućama i što manje izlazimo na ulicu. Da budemo što manje u kontaktu sa ljudima. Dobili smo plan i program rada, mada ja imam svog kondicionog trenera sa kojim sam svaki dan u kontaktu. Nisam stao, radim koliko mogu u stanu. Moram da održavam formu jer se ne zna, da li će se nastaviti liga... Jedan dan kažu, igraće se, drugi dan, neće... Videćemo.

Da li si možda testiran na kronavirus?

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Nisam testiran, kao ni bilo ko od igrača Eibara jer smo u kontaktu sa našim lekarima. Rečeno nam je da nema potrebe da se testiramo, sve dok ne osetimo simptome. Nažalost, ima dosta zaraženih i malo testova. Moj klub je zato sve testove koje smo dobili poslao onima koji su najugroženiji. I stvarno je najbitnije pomoći njima.

Jesi li u kontaktu sa srpskim igračima iz Španije?

Da li si sam u stanu? Kako prvodiš dane? Ko ti dostavlja hranu?

- Sam sam. Moji su u Srbiji. U neku ruku je teško, ali opet bolje da je tako. Da se strpimo nekoliko nedelja i vratimo normalnim životima. Dane provodim tako što treniram, čujem se sa porodicom, prijateljima, gledam serije. Tako prolaze dani. Čudno je. Hranu spremam sam, kuvam sam. Odem dva puta nedeljno u nabavku, kao što rekoh svega ima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Poneo si se odgovorno i ostao u Španiji, nisi se vratio u Srbiju. Zašto?

- Ovde je situacija nekako 15 dana unapred, nego u Srbiji. Kada su nam rekli da nema treninga, pitao sam lekare i ljude iz kluba da li mi dozvoljavaju da se vratim u Srbiji. Tada u Srbiji stanje nije bilo ovako strašno, kao sada. Hteo sam da idem, da budem sa svojima, ali mi je savetovano da ne mrdam. Rekli su mi otvoreno, da ne mogu da idem! Prihvatio sam to. Razmislio sam, ne daj Bože da se zarazim na aerodromu gde je mnogo ljudi... Da onda prenesem svojima. Šta onda? Pomislio sam na baku, (Marko inače baku zove kraljicom op.a.), a ona je u rizičnoj kategoriji. Zatim na sestru i oca. Nedostaju mi moji, ali proći će sve ovo. Nadam se da ćemo se svega ovoga sećati kao ružne uspomene i onoga što nas je ujedinilo. Da budemo odgovorniji prema svemu i imamo veće zajedništvo - iskren je Marko Dmitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading