Amateri iz Šamroka pamte pobedu u Beogradu: "Je*ote možemo da ih izbacimo"!

Autor:

Sport

26.03.2020

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Šamroka i dalje pamte 2011. godinu i senzacionalnu eliminaciju Partizana u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope kada su u Humskoj posle produžetaka došli do grupne faze.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje zeleno-belih na stadionu Partizana

Iako su iz Dablina doneli obećavajućih 1:1, u revanšu plej-ofa poraženi su na Topčiderskom brdu (1:2, posle produžetaka) i ispisali jednu od mračnjijih stranica u istoriji kluba. Ujedno, dali Ircima povoda da se diče najvećim uspehom na međunarodnoj sceni.

- U svakom takmičenju gledate da dobacite što je dalje moguće, ali Evropa... Ma igrala se leti. Ušli smo u grupnu fazu, a da ni sami nismo znali dokle ćemo stići - seća se u razgovoru sa irsko izdanje "Sana" vezista Stiven Rajs.

Prema njegovoj oceni, nije revanš u Beogradu presudio, ključnim se ispostavila završnica prvog susreta na Talant stadionu.

- Dvomeč sa Partizanom omogućio nam je da više verujemo u sopstvene mogućnosti. Moramo da piznamo da su crno-beli bili bolji takmac na našem terenu. Bar u prvom delu. U drugom smo preuzeli kontrolu i poravnali pogotkom Garija Mekejba. Čak je Gari Tvig imao 'mrtvu' šansu za preokret. U poslednih 15 minuta prvog meča shvatili smo da možemo da se nosimo sa Partizanom. Govorili smo jedni drugima: „j..., pa mi njih možemo da izbacimo“ - istakao je Irac.

Strelac gola za Partizan na Ostrvu bio je Nemanja Tomić već u 14. minutu.

Ništa nije naslućivalo krah, pogotovo što je trener Aleksandar Stanojević na raspolaganju imao sasvim zadovoljavajući tim, sa Vukićem, Ilićem, Babovićem, Kamarom, Lazarom Markovićem, ali iz kojeg je neplanirano mesec dana ranije otišao Stefan Savić.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević

- Možemo sad da pričamo do milje volje kako je naša taktika u revanšu bila ispravna, samo što to ne bi odgovaralo istini. Partizan nas je pregazio u prvom poluvremenu. Naš golman Rajan Tompson je bio fenomenalan, skinuo je dva zicera domaćinu - iskren je omaleni vezista.

Meč se, između ostalog, pamti po promašajima Vladimira Jovančića, tog leta angažovanog iz Rada, kao i još jednog novajlije, Eduarda, dovedenog iz Brazila, ali i vodećem golu Vladimira Volkova, najboljeg pojedinca u crno-belom.

- Noć pred utakmicu trener Majkl O’Nil nam je puštao video-snimke, upozoravao nas da je Eduardo smrtonosan. Sećam se da mu je baš golman Tompson maltene namestio šansu, umalo da posle 20 minuta potonemo. Kad smo pred kraj prvog dela primili gol, verujem da su svi u Partizanu mislili kako su završili posao. Da budemo iskreni, svima se tako činilo, jer mi nismo ni znali kako da se ponašamo u toj fazi takmičenja, ali... Bili smo tim naučen da pobeđuje, dobro fizički pripremljen i sjajno taktički vođen. Crno-beli su igrali sa četvoricom u rombu, nama na sredini je bilo teško da ih pratimo - zaključio je Stiven Rajs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading