Ivanović i Matić na ivici suza: Zaslužili smo SP

Autor: Tanjug

Sport

09.10.2017

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović i Nemanja Matić, na ivici suza zbog plasmana na Svetsko prvenstvo, izjavili su je da je napravljen veliki uspeh i da je sadašnja generacija zaslužila da nakon teških godina izbori mesto na Mundijalu.

RepublikaFoto: fss.rs
Ivanović i Kolarov slave sa navijačima

 - Nemerljivo je da kažem koliko je važan ovaj trijumf za celu generaciju. Sve ovo smo zaslužili. Večerašnja utakmica brzo će pasti u zaborav, protivnik je dominirao od prvog do poslednjeg minuta, a mi smo igrali pod velikim pritiskom. Dugo smo čekali ovo i nadam se da ćemo obradovati naciju u Rusiji - rekao je Ivanović novinarima posle pobede u Beogradu nad Gruzijom sa 1:0.

Defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga raduje se što će šampionat sveta igrati baš u Rusiji.

 - Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji. Zzivimo za svetsko prvenstvo. Ovo je momenat za pohvale igračima i stručnom štabu - rekao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, ekipa je emotivno ispraženja.

 - Bili smo smušeni protiv Gruzije, delovali loše, ali najvažnije je da smo zabeležili veliki trijumf. Imali smo težak zadatak, nismo bili na nivou prethodna dva meča, ali ova generacija ima potencijal, nemamo šta da izgubimo na SP - kazao je on.

Vezista Nemanja Matić nije krio sreću zbog plasmana na Mundijal.

 - Posle dugo vremena smo se plasirali na veliko takmičenje, zadovoljstvo je što ćemo predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu. Daćemo tamo sve od sebe da budemo uspešni - rekao je Matić.

On naglašava da su "orlovi" pokazali kako se bori za svoju zemlju.

 - Nismo pokazali kako se igra, ali smo ostavili srce na terenu. Bili smo strpljivi protiv Gruzije, čekali šansu i iskoristili je - zaključio je fudbaler Mančester Junajteda.

Fudbaleri Srbije pobedili su Gruziju golom Aleksandra Prijovića i izborili direktan plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading