Fudbaleri Voždovca donirali deo plata za borbu sa koronavirusom!

Autor:

Sport

31.03.2020

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Voždovac i njegovi fudbaleri odazvali su se apelu Fudbalskog saveza Srbije i odlučili da daju svoj doprinos u borbi naše zemlje sa rastućom epidemijom koronavirusa.

RepublikaFoto: FK Voždovac/Dušan Sandić
Fudbaleri Voždovca

"Zmajevi" su odlučili da se odreknu dela svojih martovskih primanja, a sva sredstva biće donirana na namenski račun koji je otvorio FSS i koji služi za sakupljanje sredstava koja će biti preusmerena zdravstvenom sistemu Republike Srbije koji trenutno trpi velike velike udare zbog borbe sa koronavirusom.

Generalni direktor FK Voždovac Miloš Mirković napominje da nije bilo sumnje u tome da li će se FK Voždovac odazvati na apel matičnog saveza.

- Pohvalio bih brzu reakciju Fudbalskog saveza koji je alarmirao sve klubove i kao što vidimo ova akcija uzima sve veći zamah. Svi mi koji radimo u fudbalu, kao najpopularnijem sportu, imamo veliku odgovornost jer smo deo sistema koji može da pokrene veliki broj ljudi i učini mnogo u  trenutnoj borbi sa virusom koji hara planetom. Takođe smo stavili do znanja da je FK Voždovac spreman da pomogne i na druge načine ukoliko to bude potrebno, i nadamo se da ćemo se svi zajedno što pre izboriti sa trenutnom situacijom - napominje generalni direktor Voždovca.

Kapiten Zmajeva Nemanja Nikolić je kao predvodnik tima izneo predlog svojim saigračima koji su svi redom prihvatili ovaj vid doniranja sredstava.

- Ceo tim se odazvao apelu, i ovo je samo još jedan način da pokušamo da pomognemo našem zdravstvenom sistemu da se izbori sa trenutnim stanjem. Pored ovoga naravno moramo se i ponašati odgovorno, te slušati preporuke nadležnih kako bi smanjili rizik za širenje virusa i što pre izašli iz vanrednog stanja, te apelujem i na sve građane da se ponašaju odgovorno. Hvala još jednom svim zdravstenim radnicima na njihovim nadljudskim naporima - istakao je kapiten "zmajeva".

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je kampanju sakupljanja sredstava za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije i pozvao sve fudbalske klubove, igrače i fudbalske radnike da se odazovu apelu.

U ovu svrhu otvoren je i dinarski namenski račun pod brojem 160 – 406494- 78 na koji se mogu donirati sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading