Primera gubi ogromnu svotu novca ukoliko se šampionat ne nastavi!

Autor:

Sport

02.04.2020

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi španske La Lige izgubiće gotovo milijardu evra, tačnije 957 miliona, ukoliko se sezona ne privede kraju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Eden Azar

Situacija sa koronavirusom u Španiji uopšte nije dobra, šta više ova zemlja polako preuzima primat od Italije, kada je broj zaraženih u Evropi u pitanju.

Fudbal je, kao i u ostatku sveta, suspendovan do daljnjeg, ali se svi nadaju da bi se prekinuta sezona mogla nastaviti i privesti kraju.

Kako piše španska “Marka“, razlog za takva očekivanja leži i u strahu od gubitka ogromnog novca. Na početku se baratalo cifrom od 648 miliona evra, ali se već sada potvrđuje da je to bila više nego optimistična procena.

Sada se procenjuje, da ako se otkaže kompletna sezona, uključujući u takmičenja pod okriljem UEFA, ukupni gubitak španskih klubova mogao bi biti znatno veći, čak 957 miliona evropskih novčanica.

Naravno da će minus biti veliki i ako se sezona nastavi, ali bi u tom slučaju bio znatno manji i klubovi bi se nekako izborili sa njim. Ta brojka bi bila nešto veća od 300 miliona, ako se La Liga završi bez prisustva pubilke na stadionima, odnosno “samo“ 156 miliona ako bi se sve odigralo u normalnim okolnostima.

Za sada se klubovi sa finansijskim teškoćama bore tako što pokušavaju da smanje troškove, pa su se fudbaleri Atletika i Barselone već odrekli 70% svojih primanja da bi zaposleni u klubovima mogli da dobiju plate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading