PRIJOVIĆ ZA "SRPSKI TELEGRAF": DUŠAN SILNI JE NAJVEĆI SRBIN, ZATO SAM GA ISTETOVIRAO!

Autor:

Sport

11.10.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan posle istorijskog plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji heroj pobede u poslednjem meču kvalifikacija za Mundijal protiv Gruzije (1:0) Aleksandar Prijović dočekao nas je u jednom od vračarskih kafića. Švajcarski precizno, ali i šaljivo u duhu našeg naroda poručio je uz osmeh: "Imaš pet minuta, palim ti štopericu."

RepublikaFoto: ST/ E. SELMANI
Prijović sa čuvenom tetovažom na leđima

Momak koji je rođen u Sankt Galenu otvorio je dušu posle najvećeg uspeha u karijeri i iskreno govorio o odnosu prema majci Srbiji, dresu reprezentacije, odrastanju u Švajcarskoj, tetovaži cara Dušana Silnog, koja dominira na levoj strani njegovih leđa i koja simbolizuje najveće doba u istoriji naše zemlje.

n Kakav je dan posle velike pobede i plasmana na Mundijal?

- Bilo je dobro na slavlju. Danas se malo sve spustilo. Olakšavajuće. Uspeli smo da ispunimo cilj posle toliko godina i srećni smo.

Prijović: Hoću da se borim za ovaj narod, da pokažem kakvi smo mi Srbi

n Šta za tebe predstavlja Srbija?

- Moji roditelji su došli iz Srbije. Ja sam Srbin, volim Srbiju najviše. Hoću da se borim za Srbiju i za naš narod, da pokažem kakvi smo, kakav kvalitet imamo. Za mene je to najveća čast. Kad su me zvali iz saveza, pitali su da li bih želeo. Rekao sam: "Ako treba sad peške da krenem iz Soluna, krećem večeras, stići ću do prekosutra do Beograda peške. Dres je za mene san i svetinja."

n Tetovaža cara Dušana dominira tvojim leđima. Kako si se odlučio na to?

- Car Dušan je najveći i najjači Srbin u istoriji. Možda ima i drugih. Ali u istoriji koju smo mi učili, teško. On je znak moći. Zato sam ga istetovirao. Bio je najjači Srbin. Tad je Srbija bila najveća i najjača.

n Šta je na ostalim tetovažama?

- Ima dosta tetovaža. Imam na nozi. Svaka tetovaža ima svoj motiv. Neka privatna stvar. Imam imena članova porodice, roditelja, njihove rođendane. Videćemo šta će da bude neka sledeća. Ne žurim.

n Ona poza u kojoj daješ gol Gruziji ne deluje loše.

- Lep je momenat u kom dajem gol Gruziji, ali možda sam malo veliki da stanem na tetovažu. Možda se neki navijač odluči na to.

RepublikaFoto: Starsport
Trenutak kada Prijović postiže gol protiv Gruzije

n Veruješ li da si rođen da bi odveo Srbiju na Mundijal?

- Kada si klinac i ležeš u krevet i razmišljaš kako ćeš da igraš jednog dana za Srbiju, onda zamišljaš finale. Dajem gol i pobeđujemo Brazil. Sad, ovo je bila Gruzija i otišli smo na Svetsko prvenstvo. Meni se ispunila ta vrsta sna. Nisam ga dao u finalu, ali finale sa Brazilom se možda i desi, pa ga dam.

n Kome si posvetio gol?

- Porodici. Ocu, majci. Supruzi i ćerkici Elijani, koja ima godinu i po dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading