Veliki problemi za Belgijance: UEFA bez milosti, sledi izbacivanje iz Evrope!

Autor:

Sport

04.04.2020

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Belgije odlučio je da proglasi kraj tamošnjeg prvoligaškog takmičenja i za šampiona proglasi ekipu Klub Briža koja je bila prvoplasirana na tabeli, ali...

Međutim, ova odluka, koja je donesena samo dan posle sednice Izvršnog odbora UEFA, nije se dopala čelnim ljudima evropskog fudbala iz Niona, koji su poručili Savezima da ne prekidaju prvenstva jer se očekuje nastavak fudbaske sezone u julu i avgustu.

Predsednik Fudbaskog saveza Belgije Medi Bajat pozvan je u petak na raport kod prvog čoveka evropskog fudbala Aleksandra Čeferina koji mu je predočio da će Belgijanci morati da preispitaju odluku i da će o njoj poslednju reč dati UEFA na sledećem sastanku Izvršnog komiteta.

i on se pita... Aleksandar Čeferin

FS Belgije je saopštio sinoć i da je odluka Borda direktora Pro lige o prekidu šampionata "samo preporuka koja je loše protumačena" i da je na Generalnoj skupštini lige da odluči da li će je prihvatiti ili ne.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Real Madrid - Klub Briž

Sada će Belgijanci morati da reaguju inače će ostati bez evropskih takmičenja za narednu sezonu. Dakle, titula ne ide u Briž... bar ne još uvek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading