Pokrenuta peticija sa jednim ciljem: Neka šampion Italije bude Atalanta!

Autor:

Sport

04.04.2020

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavila se peticija u kojoj se traži da titula u Seriji A za ovu sezonu bude dodeljena Atalanti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Atalante

Bergamo je italijanski grad koji je najteže pogođen pandemijom koronavirusa.

U Italiji je prema poslednjim podacima preminulo 15.362 ljudi, od toga više od 4.500 samo u ovom gradu koji inače ima oko 120.000 stanovnika.

Svetska javnost bila je šokirana fotografijama vojnih konvoja koji odvoze preminule u druge gradove jer krematorijumi u Bergamu jednostavno nisu bili dovoljni.

Zbog toga, ali i zbog činjenice da je Atalanta napravila veliki uspeh u Ligi šampiona, neko je došao na ideju da pokrene peticiju u kojoj se traži da titula bude dodeljena Atalanti.

U peticiji se navodi da bi to bila nagrada "za sportske uspehe u poslednje dve godine, ali bi bilo i iskazivanje počasti svima u Bergamu koji je simbol italijanskog stradanja tokom pandemije".

Atalanta nikada u svojoj istoriji nije bila šampion Italije, a ovo joj je prva sezona u Ligi šampiona

 

Mnogi su se pozivali na navode izvesnog lekara iz Italije koji je utakmicu Valensije i Atalante u Ligi šampiona bila "biološka bomba" koja je dodatno raširila virus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading