Da Džaja nije žurio na more, Boban bi završio u Zvezdi!

Autor: Predrag VUKOVIĆ

Sport

06.04.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je nedostajalo da Zvonimir Boban (51), jedan od najvećih asova hrvatskog fudbala, završi u Crvenoj zvezdi! Međutim, spletom neverovatnih okolnosti Boban je završio u zagrebačkom Dinamu i postao vinovnik čuvenog incidenta na Maksimiru 1991. godine protiv crveno-belih, kada je udarao policajca nasred terena.

Zvonimir Boban

Razlog? Dragan Džajić je žurio da ode na letovanje, pa je Boban ostao među "modrima", gde je i počeo profesionalnu karijeru 1985.

Počelo je tako što je Miroslav Ćiro Blažević, najpoznatiji hrvatski trener, rekao da je pomogao Zvezdi mnogo...

- Neki me uporno kritikuju što sam izdašan prema Crvenoj zvezdi, pa sam dao Boru Cvetkovića, Bračuna, Prosinečkog. A ja svima odgovaram ovako, da je Zvezda nama učinila najveću uslugu. Pa Zvezda je praktično afirmisala Dinamo jer i sama priznaje da su joj trenutno ponajbolji igrači naši bivši članovi - rekao je Ćiro u listu Tempo još 1987. godine.

Miroslav Ćiro Blažević

Na to mu je odgovorio Dragan Džajić, tadašnji predsednik, rekavši da nije baš tako kako Ćiro priča jer se Robi sam nudio Zvezdi. Čak je otkrio i da na Marakani umalo nije završio Boban.

- Pored Prosinečkog, mogao da dovedem i Zvonimira Bobana. Malo je nedostajalo da realizujem i taj transfer. Razgovarao sam sa njegovim ocem i samo da nisam žurio na more, Boban bi sad igrao na Marakani - govorio je Džajić.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Dragan Džajić

Podsetimo, Boban je kasnije napravio veliku karijeru igrajući za Milan, a donedavno je bio i jedan od funkcionera "rosonera".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading