Pala odluka u Humskoj: Fudbalerima Partizana drastično smanjene plate!

Autor:

Sport

08.04.2020

11:47 >> 13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan doneo je važnu odluku u cilju prevazilaženja krize u narednih nekoliko meseci.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Crvena zvezda je u dogovoru sa igračima smanjila primanja fudbalerima za 50 procenata, a na isti način reagovali su i u Humskoj.

FK Partizan smanjio je svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i menadžmentu kluba primanja za 50% na tromesečnom nivou.

Odluku uprave je podržao prvi trener ekipe Savo Milošević, a umanjenje plata se odnosi samo na fudbalere, stručnih štab i menažment, dok će ostali iz radne zajednice zadržati svoja standardna primanja.

RepublikaFoto: Starsport

- Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA (COVID-19 Football Regulatory Issues), Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu RS, a u vezi sa čl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio sledeće:

- UO FK Partizan, uz saglasnost šefa stručkog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto- navodi se u saopštenju FK Partizan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading