Ovi klubovi su Mesijeva noćna mora

Autor:

Sport

14.04.2020

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lionel Mesi pre godinu dana postao je fudbaler sa najviše pobeda u istoriji Barse. Za to su mu trebale 674 utakmice, skoro 100 utakmica manje nego dotadašnjem rekorderu Ćaviju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi

U karijeri jedan od najboljih fudbalera svih vremena nije pobedio samo dva kluba. Kao 17-godišnjak treću profesionalnu utakmicu igrao je protiv trećeligaša Grameneta, a Barselona je tog 27. oktobra šokantnim porazom od 1:0 ispala iz Kupa kralja. 

Jednu od poslednjih utakmica pre pauze zbog pandemije koronavirusa Barsa je odigrala protiv Napolija. Završilo se 1:1 u osmini finala Lige šampiona, a budući da Mesi nije ranije imao priliku da igra protiv ekipe iz Napulja, to je drugi klub koji nije pobedio u 16 godina u Barseloninom dresu.

Ujedno su to jedni od retkih klubova kojima Mesi nije postigao gol. Uz Gramenet, na tom popisu su još tri španska kluba - Kadiz (igrao jednom 2005. godine i upisao asistenciju), Mursija (igrao jednom 2008. godine i imao dve asistencije) i Kserez (igrao dve utakmice i jednom asistirao). 

U karijeri Mesi još nije postigao gol ni Al Sadu (igrao 2011. u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva), Udinezeu (igrao 2005. godine u Ligi šampiona), Benfiki (igrao dvaput u Ligi šampiona pre sedam godina i upisao dve asistencije), Rubinu (igrao četiri puta u Ligi šampiona 2009. i 2010. godine) i Interu (igrao četiri puta u Ligi šampiona). 

Za Barselonu je ukupno postigao 627 golova, a omiljene žrtve su mu Sevilja (38 golova), Atletiko (31) i Real (26). U Evropi je najviše golova postigao protiv Arsenala (9) i Milana (8).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading