Sve je moglo da bude drugačije: Murinjo se dogovorio sa Liverpulom, ali je reagovao ON!

Autor:

Sport

17.04.2020

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije baš da je Čelsi “plastičan klub” koji pre dolaska Romana Abramoviča nije imao čime da se podiči. Ali tek sa dolaskom ruskog oligarha i pre svega Žozea Murinja na klupu "plavci" su se izdigli u istinsku ostrvsku silu. A punih 16 godina kasnije saznajemo da je malo nedostajalo da Portugalac uopšte ne dođe na Stamford Bridž, pošto je "Posebni" te 2004. godine već imao dogovor sa – Liverpulom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Taj do sada nepoznati detalj u novoj biografskoj knjizi: “Mourinho: Behind The Special One, from the origin to the glory” otkriva francuski novinar Nikola Vila. 

- Murinjo je trebalo da ide u Liverpul. (Tadašnji izvršni direktor "redsa") Rik Peri je bio zadužen za transfere i sve smo dogovorili. Zamolili su nas samo da sačekamo 15 dana, pošto je Žerar Ulije zvanično još bio trener - priseća se Žorž Bajdek, bivši menadžer Žozea Murinja.

I dok se Liverpul pazio da ne uvredi Ulijea, zaslužio je on toliko poštovanja, u priču uskače Žorž Mendeš, tada anonimni, a sada jedan od najuticajnijih menadžera na svetu. 

Mendeš je alarmirao Čelsi i pred polufinalni meč Murinjovog Porta sa Deportivom u Ligi šampiona održan je prvi sastanak. Tako su se i upoznali Murinjo i Abramovič.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Roman Abramovič

Tek da shvatite koliko se sve brzo odvijalo: Murinjo i Peri su razgovarali uoči četvrtfinalnog okršaja sa Olimpikom iz Liona. Dan posle finala Murinjo je na Abramovičevoj jahti i potpisao ugovor.

Liverpul je uzeo Rafaela Beniteza sa kojim je pokorio Evropu. Murinjo je u Čelsiju osvojio dve uzastopne titule prvaka Premijer lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading