Kriza stisla: Otkrivene astronomske plate u Dinamu!

Autor:

Sport

19.04.2020

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka pandemije koronavirusa traje velika kriza na Maksimiru, a kako i ne bi kad hrvatski šampion plaća igrače ko najbogatiji evropski klubovi, a kada se uzmu u obzir gubici...

Fudbaleri Dinama iz Zagreba

Klub kojim nezvanično rukovodi Zdravko Mamić bio je rešen da smanji plate igračkom kadru i članovima stručnog štaba. Na prvu loptu sportski sektor nije pristao, ali je posle otkaza svim saradnicima Nenad Bjelica odlučio da napusti Dinamo. Naravno, uz adekvatnu otpreminu od preko milion evra.

Plate fudbalera Dinama danima su top tema medijima iz Zagreba. Uticajni portal Indeks danas je izbacio tekst o tome koliko su zarađivale zvezde Dinama pre pandemije i potpisanih aneksa. Radi se o, blago rečeno, astronomskim ciframa na nivou klubova iz Italije.

Istina, pod vođstvom Nenad Bjelice Dinamo je igrao sjajno. Odličnim rezultatima u Evropi i plasmanom u Ligu šampiona, gde su pobedili i Atalantu, Modri su pokazali klasu. Ali su za takve rezultate bili odlično plaćeni.

- Plate Dinamovih igrača dele u tri razreda. U onom najskupljem nalaze se igrači koji imaju godišnja primanja veća od 700 hiljada evra. To su Livaković (800 hiljada), Miroslav Oršić i Bruno Petković (750.000), Arjan Ademi (850 hiljada evra), Teofil (840 hiljada evra), Izet Hajrović (850 hiljada), Mario Gavranović (840 hiljada) i Ivo Pinto (700 hiljada)“, stoji u tekstu Indeksa.

Velika većina pomenutih igrača su bili protagonisti svih Dinamovih uspeha. Pokazivali su klasu u prethodnih klubovima i bilo je očekivano da neki od njih imaju premijerligaške ugovore na Maksimiru. Zanimljivo, nijedan nije ugrozio Marka Marina, koji je u Crvenoj zvezdi, zarađivao 1.200.000 godišnje...

Ali igrači iz druge klase su najbolji dokaz Dinamove finansijske moći pre pandemije.  Drugi platni razred čine igrači sa ugvorima do 550.000 evra. Primera radi standardni desni bek, Slovenac Stojanović zarađuje baš toliko.. I tu nije kraj iznenađenjima. Mladi štoper Perić, koji je ove jeseni bio treća ili četvrta opcija, ima ugovor od 360.000 evra. Koliko i tek pristigli Kastrati, ili treći napadač Kulenović. Bivši napadač OFK Beograda Komnen Andrić je obezbedio ugovor od 300.000 evra. Trenutno je na pozajmici.

Poslednji razred čine igrači koji su pre pandemije zarađivali 240.000 evra. Treći golman Horkaš ima zagarantovanih 120.000 evra, a najperspektivniji igrač kluba Joško Gvardiol 50 hiljada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading