Neverovatan gest: Fudbaleri Rome se odrekli plate do kraja sezone!

Autor:

Sport

19.04.2020

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Rome pokazali su veliko poštovanje prema klubu, i svoju veličinu, potezom da se odreknu četiri naredne plate.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Rome

O njihovom gestu italijanskim medijia pričao je izvršni direktor kluba Guido Fienga, pozdravio je tu odluku, kao i još jedan potez koji ga je zadivio, a to je da deo novca kojeg se odriču fudbaleri i trener Fonseka biće uplaćen na račune zaposlenih u klubu kako bi oni i ovog meseca dobili pun iznos plate.

- Uvek pričamo o zajedništvu u Romi - kaže Fienga.

- Odlukom da se odreknu plata do kraja sezone (kada se nastavi), igrači, trener i stručni štab, dokazali su da smo u ovome svi kao jedan. Edin Džeko, svi igrači i Paulo (Fonseka) pokazali su da razumeju situaciju u klubu i svima im se zahvaljujemo na neverovatnom gestu prema zaposlenima.

Roma je poslednji meč odigrala još 1. marta, nekoliko dana pre nego što je sezona prekinuta.

Igrači su se upravi obratili u zajednički potpisanom pismu.

- Mi igrači smo spremni da zaigramo čim se za to stvore uslovi, daćemo maksimum u borbi za naše ciljeve, ali isto tako nam je jasno da ništa neće biti dovoljno da se ublaže ekonomske posledice trenutne situacije. Sa nadom da radimo nešto što će olakšati našem klubu poslovanje nakon što se nastavi fudbalski život, nudimo ovu ponudu - stoji u pismu igrača, trenera i stručnog štaba "vučice" upućenog upravi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading