(VIDEO) Zvezdina patnja, Partizanov džek-pot: Jedanaest godina od Kleovog dolaska u Humsku!

Autor:

Sport

20.04.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski napadač Gabrijel Kordova Kleo nije pokazao skoro ništa u dresu Crvene zvezde, a onda je usledio istorijski prelazak u redove Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Kleo i Moreira

To se dogodilo baš na današnji dan pre 11 godina.

U Zvezdi je bila procena da joj Kleo nije potreban zbog toga što nema dovoljan kvalitet. Tu priliku iskoristio je Partizan i doveo ga u Humsku, a sve što se posle dogodilo je istorija.

- U prvom trenutku nisam smatrao da je to problem, a onda su u medijima i po internetu počeli da se pojavljuju razni tekstovi. Bio sam u Brazilu na odmoru, a sećam se da me je sestra pitala da li sam siguran da sam doneo pravu odluku. U početku sam bio malo uplašen, nisam previše izlazio na javna mesta, to sam izbegavao, više sam bio kod kuće - pričao je Kleo nekoliko godina nakon ovog transfera.

- Ipak, vodio sam normalan život kao i u Kuritibi. Jasno sam svima stavio do znanja da je Zvezdina odluka bila da me ne zadrži. Kao profesionalac, video sam šta je najbolje za mene i porodicu i to sam i dobio - prisetio se Brazilac.

Kleo je ubrzo za Partizan zaigrao nemerljivo bolje nego što je činio sa druge strane Topčiderskog brda.  A pogoto je ostao u sećanju i gol za pobedu protiv  Zvezde na njenom stadionu.

Naredne sezone je crno-bele predvodio do ulaska u Ligu šampiona, postigavši čak osam golova u šest utakmica kvalifikacija, a onda još dva u grupnon fazi elitnog takmičenja, oba protiv Arsenala.

Kleo je i deset godina kasnije ostao  veliki ljubimac Partizanovaca koji ga se uvek rado sećaju i sole ranu navijačima ljutog rivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading