Mijatović ekskluzivno za Srpski telegraf: Zbog prečke bih završio u Australiji!

Autor:

Sport

22.04.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da sam popio rakiju svaki put kada sam video taj gol, verovatno bih bio pijanac. Gol sam video hiljadu puta. Ovim rečima Predrag Mijatović opisao je španskim medijima gol karijere kojim je rešio finale Lige šampiona protiv Juventusa (1:0) i Realu iz Madrida 1998. godine doneo titulu prvaka Evrope, koja se u datom trenutku čekala 32 godine. Njegova izjava bila je povod da ga pozovemo i pitamo šta bi radio i šta bi se desilo svaki put kad bi pogledao čuvenu prečku protiv Holandije.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Mijatović

Ironija je da je Mijatović i najlepši i najgori momenat karijere doživeo te 1998. Pri rezultatu 1:1 u osmini finala Mundijala nije iskoristio penal protiv Holandije, a snovi Jugoslavije o pohodu na završnicu SP ostali su na prečki u Tuluzu.

"Lale" su slavile sa 2:1, a Mijatović je u izjavio za Srpski telegraf poručio da bi dosad završio u Australiji da je pretrčao po kilometar svaki put kad je video snimak na kom pogađa okvir gola.

- Ta 1998. godina je označila pozitivno moju karijeru. Tog 20. maja je bio najsrećniji trenutak u mojoj karijeri kada sam dao gol Juventusu, a ubrzo najtragičniji kada sam pogodio prečku. Špancima sam šaljivo rekao da bih postao alkoholičar da sam popio rakiju svaki put kada sam pogledao gol Juventusu. Vama kažem da bih sada bio u Australiji, a ne Španiji da sam pretrčao po kilometar svaki put kada sam pogledao kako pogađam prečku protiv Holandije - rekao je Mijatović za naš list i dodao:

- I svaki put kad sam gledao nadao sam se da će da uđe. Svaki put kad zazvoni prečka pomislim: "Eh što nisam podigao prečku za dva-tri centimetra." Ali dobro je da je čovek svestan svojih grešaka. To je moja trauma karijere. Znam da sam šutirao barem još jednom da bih sigurno pogodio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading