"Suarezov ugriz i incident sa Ivanovićem je koštao Liverpul titule"!

Autor:

Sport

22.04.2020

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre sedam godina Luis Suarez je ugrizao Branislava Ivanovića, što je odmah posle meča demantovao. To je otkrio njegov bivši saigrač Džejmi Karager, tadašnji štoper Liverpula.

Trenutak za pamćenje... Branislav Ivanović i Luis Suarez

Situacija koja je obišla svet desila se na meču između Čelsija i Liverpula u Premijer ligi 2013. godine.

- Kada je došao u svlačionicu, tada smo pričali o svemu što se dešavalo, a Luis je to demantovao u početku! Možda se nadao da kamere to nisu videle - kazao je bivši reprezentativac Engleske za "Skaj".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejmi Karager

Suarezov ugriz ostavio je posledice dublje od samo tog meča sa Čelsijem.

- Mislim da je to imao ogroman uticaj na narednu Liverpulovu sezonu. Mislim da je Suarez dobio sedam ili osam utakmica suspenzije i daje propustio četiri ili pet mečeva narene sezone. To je sezona kada je Liverpul umalo osvojio titulu, a Suarez je bio najbolji igrač lige - priznao je nekadašnji kapiten "redsa".

Urugvajac je tada mogao da donese prevagu koja je bila potrebna.


- Bile su tu utakmice kada je Liverpul ispustio neke bodove, mislim da smo izgubili od Sautemptona 1:0 kod kuće i igrali nerešeno protiv Svonsija, tako da je pet bodova 'prosuto' u prvih par utakmica u kojima nije bilo Suareza - rekao je 42-godišnjak koji veruje da bi Luis, da nije ugrizao Baneta, doneo "redsima" godinama željenu titulu.

- Gledajući formu u kojoj je bio, morate da kažete da su postojale dobre šansi da bi preokrenuo neki od tih mečeva. Tako da je suspenzija koju je dobio toliko uticala na Liverpul tek narene sezone. Nije se mnogo radilo o prethodnoj - konstatovao je bivši proslavljeni štoper.

Englez je uporedio Suaresov potez sa nekim "običnim" grubim startom.

- On je to čak uradio i pre kada je igrao u Ajaksu, bila je ista situacija koje je bio deo. A desila se i situacija posle toga koja je, mislim, naterala Liverpul da ga proda. Mislim da je on svakako želeo da ode u Barselonu u tom trenutku. Nešto se desilo na Svetskom prvenstvu (kada je Suarez ugrizao Đorđa Kjelinija prim. aut), tako da postoje neke situacije kod kojih on izbacuje frustracije - istakao je legendarni fudbaler.

Za kraj objašnjava kako je bilo igrati sa ubojitim napadačem.

- Igrao sam sa njim i tada morate da stanete u odbranu svojih igrača. Znate da je pogrešno, naravno da znate, ali morate da ga odbranite i da pokušate da budete jedni uz druge i da ga podržite. Mislim da je to uticalo na njega i to je nešto što je uradio opet. Ali, iskreno, kada sam ga gledao protiv Liverpula prošle sezone - mislim da nikada nisam video nekog ko toliko želi da pobedi - zaključio je Džejmi Karager.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading